Ο χώρος πάντα ευχάριστος, με το ανοιχτόχρωμο ξύλο να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος του και τα τραπέζια να βρίσκονται σε αξιοπρεπείς αποστάσεις μεταξύ τους – εκείνο το να γίνουμε όλοι μια παρέα, δεν μπόρεσα να το συνηθίσω. Ωραίες μουσικές, στη σωστή ένταση που επιτρέπει τη συζήτηση και ευγενέστατο, καθόλου φορτικό, σέρβις.

Ο κατάλογος των κρασιών, που καλύπτει τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, περιλαμβάνει περίπου 120 ετικέτες. Αριθμός όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, αλλά οι 80 από αυτές προσφέρονται και σε ποτήρι, γεγονός που αποτελεί ένα από τα δυνατά του σημεία.

Οπως μάθαμε από τον Γιώργο Τσιοβάλα, διευθυντή της Scala Vinoteca που έχει και την ευθύνη των κρασιών, ετοιμάζεται ένας καινούργιος κατάλογος, εκτενέστερος και διαφορετικά διαρθρωμένος, που θα λειτουργήσει σε μερικές εβδομάδες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι αλλαγές θα περιλάβουν και τις τιμές των φιαλών, που χωρίς να χαρακτηρίζονται υπερβολικές, σίγουρα δεν συνάδουν με την εποχή και τη λογική ενός χώρου που θέτει ως προτεραιότητα το κρασί!

Θα ξανάρθω; Σίγουρα. Βέβαια θα φροντίσω να κάνω κράτηση, ειδικά τα Σαββατοκύριακα ή αν θέλω να καθίσω στα – λίγα και στριμωγμένα – εξωτερικά τραπέζια, που βρίσκονται στο μικρό πλατύσκαλο στην είσοδο.

Αν πεινάσω; Υπάρχει μια μικρή αλλά συμπαθητική κάρτα, με ενδιαφέροντα και σωστά εκτελεσμένα πιάτα. Επίσης, προτάσεις ημέρας και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών.

Τι θα πληρώσω;
Τα κρασιά στο ποτήρι ξεκινούν από €5, ενώ οι φιάλες από €20. Τα πιάτα κινούνται περίπου μεταξύ των €7 και των €25. Μια αξιοπρεπής ποικιλία τυριών και αλλαντικών χρεώνεται €18.

Τι δεν μου άρεσε; Που είδα το αγαπημένο μου Σαββατιανό του Παπαγιαννάκου στα €20 τη φιάλη, όταν πολλά καλά εστιατόρια το χρεώνουν πλέον €14 ή €16.

Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου (στο ύψος του Γαλλικού Ινστιτούτου), Κολωνάκι, τηλ. 210 3610 041