Ο Φερνάντο Σάντος στην πρώτη του μεγάλη διεθνή διοργάνωση διάλεξε αυτούς που πιστεύει πως θα οδηγήσουν την εθνική μας ομάδα σε μια καλή πορεία.

Αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ημερομηνίες διοργάνωσης

Το τουρνουά ξεκινά την επόμενη Παρασκευή 8 Ιουνίου με την τελετή έναρξης να συντελείται στο Eθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, πριν από το ματς της πρεμιέρας μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας που θα ξεκινήσει στις 19.00. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου, στο Κίεβο της Ουκρανίας, στις 21.45 ώρα Ελλάδος.

Μέρη διεξαγωγής

Η διοργάνωση διεξάγεται από κοινού από την Πολωνία και την Ουκρανία. Κάθε χώρα θα συνεισφέρει με τέσσερα γήπεδα : της Βαρσοβίας, του Γκντανσκ, του Πόζναν και του Βρότσλαβ θα χρησιμοποιηθούν από τους Πολωνούς και τα του Λβιβ, Κιέβου, Ντόνετσκ και Χάρκιβ από τους Ουκρανούς.

Ποιοι συμμετέχουν

Οι εξής 16 ομάδες κατάφεραν να προκριθούν στα τελικά:

Γκρουπ Α

Πολωνία

Ελλάδα

Ρωσία

Τσεχία

Γκρουπ Β

Ολλανδία

Δανία

Γερμανία

Πορτογαλία

Γκρουπ Γ

Ισπανία

Ιταλία

Ιρλανδία

Κροατία

Γκρουπ Δ

Ουκρανία

Αγγλία

Γαλλία

Σουηδία

Τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά

Οι 16 ομάδες είναι χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Κάθε ομάδα παίζει με την άλλη σε μονό παιχνίδι και στο τέλος οι δύο πρώτες περνούν στην επόμενη φάση, στα προημιτελικά. Η πρώτη του Α γκρουπ αντιμετωπίζει την δεύτερη του Β και το αντίθετο. Το ίδιο συμβαίνει και στα γκρουπ Γ και Δ. Οι νικητές αυτών των παιχνιδιών περνάνε στα ημιτελικά και οι νικητές των ημιτελικών στον τελικό.

Ωρα διεξαγωγής των αγώνων

Στην φάση των ομίλων γίνονται δύο παιχνίδια κάθε μέρα, ένα στις 19.00 και ένα στις 21.45. Την τελευταία αγωνιστική, για το αδιάβλητο της υπόθεσης, όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα. Στους προημιτελικούς, ημιτελικούς και στον τελικό η ώρα διεξαγωγής είναι 21.45.

Ημέρες της Ελλάδας

Η Ελλάδα αγωνίζεται στην πρεμιέρα με τους Πολωνούς στο γήπεδο της Βαρσοβίας, την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 19.00, στις 12 Ιουνίου, πάλι στις 19.00, αγωνίζεται στο Βρότσλαβ με τους Τσέχους και στις 16 Ιουνίου στις 21.45 αντιμετωπίζει τους Ρώσους στη Βαρσοβία. Αν καταφέρει και περάσει τη φάση των ομίλων θα παίξει σε έναν από τους δύο προημιτελικούς στις 21 ή 22 Ιουνίου.

Τα παιχνίδια θα μεταδοθούν ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

Περισσότερα στο ΒΗΜΑΜΕΝ αυτής της Κυριακής