Βατά και κατανοητά ήταν την Τετάρτη τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι χιλιάδες υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι της Θεωρητικής κατεύθυνσης διαγωνίζονταν στην Ιστορία, της Θετικής στη Βιολογία, της Τεχνολογικής κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) στη Χημεία-Βιοχημεία και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος πληροφορικής και Υπηρεσιών) στις Αρχές Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς τα θέματα δεν περιείχαν εκπλήξεις, ήταν ωστόσο για διαβασμένους μαθητές, κλιμακούμενης δυσκολίας και κατανοητά.

Τι λένε οι φροντιστές για τα θέματα
H Oμοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, σχολιάζοντας τα θέματα των σημερινών πανελλαδικών εξετάσεων, σημειώνει:

Για την Ιστορία:

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ – Α ΜΕΡΟΣ

Τα θέματα της Ιστορίας θεωρητικής κατεύθυνσης ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, διαβαθμισμένης δυσκολίας, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στη διαχείριση και απάντησή τους από τους μαθητές.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ – Β ΜΕΡΟΣ

Οι απαντήσεις των ιστορικών παραθεμάτων, αν και απαιτούσαν εκτεταμένη ανάπτυξη, δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στους μαθητές.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ – Γ ΜΕΡΟΣ

Συνολικότερα, η εξέταση του μαθήματος της Ιστορίας θεωρητικής κατεύθυνσης απευθυνόταν σε προσεκτικούς και καλά διαβασμένους μαθητές.

Για τη Βιολογία:

Τα θέματα χαρακτηρίζονται από σαφήνεια, κλιμάκωση δυσκολίας και καλύπτουν όλη την έκταση της ύλης. Απαιτείται πλήρης κατανόηση των βιολογικών εννοιών και καλή προετοιμασία από το μαθητή για να ανταποκριθεί. Συγκριτικά με άλλες χρονιές ήταν απαιτητικά από πλευράς έκτασης.

Για τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων:

Τα θέματα χαρακτηρίζονται από σαφήνεια, και δεν δυσκόλεψαν τους υποψήφιους. Οι προσεκτικοί μαθητές, που ασχολήθηκαν συστηματικά όλο το χρόνο, έχουν αριστεύσει.

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου το επόμενο μάθημα
Οι υποψήφιοι θα συνεχίσουν μεθαύριο Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012.

Eτσι, οι υποψήφιοι της Θεωρητικής κατεύθυνσης θα διαγωνιστούν στα Λατινικά, της Θετικής στη Χημεία, της Τεχνολογικής – Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής στο μάθημα της Ηλεκτρολογίας, και της Τεχνολογικής – Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.‪‬