Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Προαστιακό

Την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της γραμμής του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, στην οποία είχε διαπιστωθεί εκτεταμένη κλοπή του υλικού της ηλεκτροκίνησης μεταξύ Ασπροπύργου και Μαγούλας, ανακοίνωσε την Τρίτη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της γραμμής του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, στην οποία είχε διαπιστωθεί εκτεταμένη κλοπή του υλικού της ηλεκτροκίνησης μεταξύ Ασπροπύργου και Μαγούλας, ανακοίνωσε την Τρίτη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Τα συνεργεία του σιδηροδρομικού δικτύου εργάστηκαν εντατικά για την αποκατάσταση της ηλεκτροκίνησης της γραμμής, ενώ άμεσα αντέδρασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα, δρομολογώντας πετρελαιοκίνητες αμαξοστοιχίες στο τμήμα, όπου είχε γίνει η κλοπή, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού», σημειώνει η εταιρία.

Οι κλοπές σιδηροδρομικού υλικού προκαλούν μεγάλες ζημιές στο δίκτυο και καθυστερήσεις στα δρομολόγια ενώ η αποκατάστασή τους έχει επιβαρύνει με εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια τον φορολογούμενο πολίτη.

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, το υπουργείο Υποδομών και τις Αστυνομικές Αρχές θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια να εξαλείψουν το φαινόμενο κλοπών σιδηροδρομικού υλικού», αναφέρει η εταιρία.

«Οι έλεγχοι του δικτύου θα ενταθούν ενώ θα καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να συλλαμβάνονται και να τους επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση θα ζητούνται αποζημιώσεις και η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των δραστών», καταλήγει.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk