Πόρτα – πόρτα θα αναζητήσει τις χαμένες ψήφους το ΠαΣοΚ

Πόρτα πόρτα θα αναζητήσουν τις χαμένες ψήφους του ΠαΣοΚ τα κλιμάκια του κόμματος που θα βγουν από αυτή την εβδομάδα στο δρόμο.

Η διαδικασία στελέχωσής τους δεν είναι τόσο απλή όπως διαπίστωσε ο κ. Α. Λοβέρδος τη Δευτέρα το βράδυ σε κομματική συγκέντρωση στη Δραπετσώνα, μια από τις φτωχότερες περιοχές όπου το ΠαΣοΚ έλαβε το χαμηλότερο ποσοστό του πανελλαδικά.

Η Β´ Πειραιά μια «πασοκική» εκλογική περιφέρεια καταπόντισε το ΠαΣοΚ και ανέβασε τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ατμόσφαιρα στο δημοτικό σχολείο, όπου έγινε η συγκέντρωση, στη γειτονιά με τις εργατικές πολυκατοικίες, ήταν αμήχανη και κάπως «παγωμένη». Τα τοπικά στελέχη, οι περισσότεροι άνω των 50 ετών που έδειχναν να γνωρίζονται από πολλά χρόνια, δυσκολεύονταν να αποδεχτούν το 13% που έλαβε το ΠαΣοΚ στις εκλογές από την άλλη όμως το θεωρούσαν απολύτως δικαιολογημένο εξαιτίας της φτώχειας που διαλύει την περιοχή.

Ο κ. Λοβέρδος, προσπάθησε να απλοποιήσει τις βασικές θέσεις του ΠαΣοΚ όπως έχουν εξελιχθεί ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Το ακροατήριο άκουγε αλλά έπειτα έβγαλε το θυμό του «για τα κεντρικά και τις επιλογές της ηγεσίας», την απόγνωση για τη φτώχεια και την ανεργία στην περιοχή.

«Τι θέλετε να βγούμε να πούμε στη Β´ Πειραιά; Ότι το δίλλημα των εκλογών είναι ευρώ ή δραχμή; Αν θα έχουμε ασύντακτη χρεοκοπία ή οργανωμένη αναθεώρηση του μνημονίου; Αυτά πιστεύετε ότι θα συγκινήσουν τον κόσμο στη Β´ Πειραιά;», έθεσε το ερώτημα ένας από τους συγκεντρωμένους. Τα μέλη του ΠαΣοΚ κατηγόρησαν τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ στις τράπεζες ότι «βολεύτηκαν επί ΠαΣοΚ και πάνε μονοκούκι στον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμαναν ότι όπου πάνε να μιλήσουν αντί άλλης αντίδρασης ο κόσμος τους λέει με νόημα «Τσοχατζόπουλος» και ζήτησαν όλοι συγκεκριμένες προτάσεις που να δίνουν ελπίδα στους πιο αδύναμους πολίτες, στους άνεργους και στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Πολλοί επισήμαναν ότι «μεγαλύτερο κακό από τον Ακη κάνουν οι φορολογικές δηλώσεις». «Πάνε οι άνθρωποι στα φοροτεχνικά γραφεία και μόλις ακούνε τι φόρο θα πληρώσουν βρίζουν από την αρχή το ΠαΣοΚ και όποιον υπουργό θυμούνται εκείνη την ώρα. Κρατήστε τον κόσμο μακριά από τα λογιστικά γραφεία!», είπαν αρκετοί εμπιστευτικά στον κ. Λοβέρδο.

Αντίστοιχο κλίμα μεταφέρεται στην Ιπποκράτους και από άλλες περιοχές της Αττικής και γι΄αυτό ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος θα δώσει έμφαση με ομιλίες και συγκεντρώσεις στη Β´Αθήνας και στον Πειραιά. Επιπλέον θα εξειδικεύει και το πρόγραμμα του κόμματος σε στοχευμένα ακροατήρια, καθώς στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι αρκετοί ψηφοφόροι από το θυμό τους δεν άκουσαν τίποτα από αυτό που έλεγε το ΠαΣοΚ πριν την 6η Μαίου.

Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος, θα συναντηθεί στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τα προεδρεία της ΟΚΕ, της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται τα ακόλουθα θέματα: _Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης (παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και έξι βασικά σημεία διεκδίκησης). _Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου-εξειδίκευση και κατανομή του χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης της ανάπτυξης. _Η σύνδεση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την στήριξη της απασχόλησης. _Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας (ασφαλιστικές εισφορές). _Η συμμετοχή των εργοδοτικών φορέων στο πρόγραμμα «εισιτήριο στην απασχόληση» (κατάρτιση και πρακτική άσκηση). Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα μιλήσει στην Καλλιθέα στους συλλόγους των Ποντίων της περιοχής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk