Νέα Δημοκρατία: Μονόδρομος η νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Νέα Δημοκρατία: Μονόδρομος η νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου | tovima.gr

Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι η τελική για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι η τελευταία ευκαιρία για να αποδείξει ότι διατηρεί την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Λόγω της συσπείρωσης που θα συντελεστεί στις επόμενες εκλογές είναι λογικό ότι το κόμμα που θα καταλάβει την πρώτη θέση θα επιτύχει αν όχι την αυτοδυναμία, την πιο ευνοϊκή διαχείριση της κατάστασης και την ανάληψη της εξουσίας με τη βοήθεια ενός τρίτου κόμματος.

Φαίνεται πως το καλό κλίμα της συνεργασίας μεταξύ του κ. Αντώνη Σαμαρά και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη ευνόησαν αρκετά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, κάτι το οποίο καταγράφηκε και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Όμως η πολιτική κατάσταση και το πολιτικό σκηνικό είναι τόσο ρευστό που μια φράση ή μια πρόταση μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

Γι’ αυτό το λόγο η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στις επόμενες κινήσεις δίνοντας τον αέρα του νικητή, διαμορφώνοντας κλίμα εμπιστοσύνης και διαμορφώνοντας πολιτικό λόγο με προοπτικές λύσεων των σοβαρών ζητημάτων. Ο λόγος και τα διλήμματα που τίθενται σχετικά με την πολιτική του κ. Τσίπρα και της Αριστεράς δεν ευνοούν τη Νέα Δημοκρατία, αφού η πόλωση και η αντιπαράθεση δεν μπορεί να φέρει εγγυημένα θετικό αποτέλεσμα σε μια ανατρεπτική προεκλογική περίοδο όπως η σημερινή.

Αυτό που θα κάνει τους πολίτες να προσεγγίσουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι η σιγουριά αλλά και η σταθερότητα που μπορεί να τους εξασφαλίσει ένα κόμμα με στελέχη ικανά να διαχειριστούν την κρίση. Ουσιαστικά, όπως φαίνεται πλέον και από το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών η Νέα Δημοκρατία έχει διατηρήσει στο δυναμικό της στελέχη που έχουν εμπειρία στη διοικητική διαχείριση. Αν και αυτό σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποτελέσει και αρνητικό παράγοντα διότι οι πολίτες επέλεξαν σε γενικές γραμμές ανανέωση στο πολιτικό προσωπικό και καταδίκασαν πολιτικές του παρελθόντος.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία είναι και ο κ. Καραμανλής όμως φαίνεται ότι δεν αξιοποιήθηκε όσο θα έπρεπε ή δεν θα θέλησε να αξιοποιηθεί ο ίδιος όσο θα μπορούσε. Ίσως περιμένει να δει τις επόμενες ημέρες για να παρέμβει ή να παρέμβει στην κατάσταση που θα διαμορφωθεί από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και μετά. Η αλήθεια είναι ότι αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό δηλαδή η Νέα Δημοκρατία έρθει δεύτερο κόμμα ανεξαρτήτως των ποσοστών τότε θα υπάρξουν εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς. Ίσως υπάρξει και αλλαγή, ανανέωση ή επανίδρυση κομματικού φορέα που θα συμπεριλάβει όλες τις δυνάμεις μέσα σ’ αυτόν.

Το σίγουρο είναι ότι όσο το ΠαΣοΚ θα βρίσκεται στα χαμηλά του, η Νέα Δημοκρατία θα έχει να αντιμετωπίσει έναν δύσκολο λόγω αφθαρσίας πολιτικό αντίπαλο, ενώ τους επόμενους μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο που ενδεχομένως να έχουμε εκ νέου πολιτικές εξελίξεις πρέπει να αναδιαμορφωθεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk