Μην περιμένετε συναίνεση

Γιατί η κυβέρνηση που έχασε τις εκλογές δεν ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στις Ελβετικές τράπεζες κατά παρόμοιο τρόπο όπως το έπραξαν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας; Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν περί τα 200 έως

Μην περιμένετε συναίνεση | tovima.gr

Γιατί η κυβέρνηση που έχασε τις εκλογές δεν ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στις Ελβετικές τράπεζες κατά παρόμοιο τρόπο όπως το έπραξαν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας;

Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν περί τα 200 έως 250 δις ευρώ στις Ελβετικές τράπεζες, ελλήνων καταθετών τότε αμέσως με τη φορολόγησή τους κατά 40% έχουμε περίπου το «κούρεμα» του χρέους που ζητά επειγόντως η εθνική οικονομία ώστε να αφήσει πίσω της την ύφεση και να περάσει σε τροχιά ανάπτυξης.
Ο μόνος λόγος που δεν έχει τεθεί αυτό το αίτημα είναι λογικό να σκεφθεί κανείς, πως είναι ότι οι αιτούντες φοβούνται το όποιο πολιτικό ή ακόμη – ακόμη και προσωπικό οικονομικό κόστος.
Άλλη λογική εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί.
Ας κατατεθεί το αίτημα και ας το απορρίψουν οι ελβετικές τράπεζες.
Δεν έχει όμως τεθεί.
Δικαιούται λοιπόν ο έλληνας πολίτης που αγκομαχά πλέον και ατενίζει το μέλλον το δικό του, της οικογένειάς του και της χώρας με απαισιοδοξία, να θεωρεί και να πιστεύει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι οικονομικό.
Δικαιούται να θεωρεί ότι η λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να προέλθει από αυτό το πολιτικό σύστημα που δημιούργησε το πρόβλημα.
Λεφτά υπάρχουν όντως και είναι τοποθετημένα σε καταθέσεις στο εξωτερικό. Αν δεν τα αναζητήσει η κυβέρνηση ας μην περιμένει άλλη συναίνεση από την κοινωνία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk