Γ. Μανώλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει το πρόγραμμά του. Κάνει κωλοτούμπες με το μνημόνιο»

Την Τρίτη 29/5/2012 ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε στην εκπομπή των Γιώργου Παπαχρήστου και Άρη Ραβανού (καθημερινά 11:00-12:00) για τις μετεκλογικές συνεργασίες και το ΣΥΡΙΖΑ

Με ποιους θα συνεργαστείτε μετεκλογικά{{{ moto }}}

Δεν μπορώ να φανταστώ -και πιστεύω κανείς δεν μπορεί να φανταστεί- αύριο το πρωί, σε μια κυβέρνηση, ακόμη κι αν έχει συμφωνήσει σ΄ ένα πρόγραμμα, εννοώ αντιμνημονιακό, γιατί αυτό ζητούν οι έλληνες, να στείλουμε δύο ανθρώπους που έχουν υπογράψει ένα μνημόνιο που μας έχει καταδικάσει, μια πολιτική που μας έχει στείλει στο θάνατο, ένα χαρτί δεσμευτικό, με το οποίο εμείς θα πρέπει να τηρήσουμε όλα αυτά ,να πάνε, ως εκπρόσωποι μας χώρας, και να πουν, «ξέρετε κάτι κάναμε λάθος, ζητάμε κάτι άλλο». Αυτοί που θα πάνε να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας πρέπει να μην έχουν βάλει καμία υπογραφή κάτω από ένα μνημόνιο για να μπορούμε να κάνουμε διαπραγμάτευση. Διαφορετικά διαπραγμάτευση με αυτούς που το υπέγραψαν και το ψήφισαν κι έχουν δεσμευτεί με χαρτί δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει Αυτό νομίζω εννοούσε και ο κ Καμμένος. Κι αυτό το καταλαβαίνουν κι όλοι οι Έλληνες. Ακόμα σας λέω κι αν συμφωνήσουμε σ ένα πρόγραμμα μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εθνικού σκοπού.

Για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Καταρχήν ότι ψηφίσει ο ελληνικός λαός πρέπει να γίνεται αποδεκτό από όλους μας. Και, κατά δεύτερον, δεν υπάρχουν τέτοιες ταμπέλες πια σ’ αυτό που υπήρχε πριν από πενήντα χρόνια λόγω της φόρτισης του εμφύλιου. Μην τρελαθούμε.

Εάν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστείτε

Να περιμένουμε κατ αρχήν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Το δεύτερο πρέπει από τώρα να μιλήσουμε και να δεσμευτούν τα κόμματα, μέχρι τις εκλογές, για το πρόγραμμα που έχουν.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Εμείς καταθέσαμε την εθνική μας πρόταση. Την εξειδικεύουμε, συνεχώς, και περιμένουμε από το ΣΥΡΙΖΑ να δούμε το πρόγραμμά του, γιατί δεν το έχουμε δει προς το παρόν. Ακούμε για φορολογίες τις οποίες δεν τις αντέχει η ελληνική κοινωνία, έχουμε διαφωνίες ως προς την αντιμετώπιση του θέματος των λαθρομεταναστών, έχουμε προβλήματα με τα εθνικά θέματα, αρχίζουμε να έχουμε θέμα και με το ζήτημα του μνημονίου, με την έννοια ότι έχει κάνει μια «κωλοτούμπᨻ καθώς έλεγε ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο και τώρα αρχίζει να μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση και διάφορα άλλα, ό,τι θα το κάνει πολιτικά Άλλο είναι το μνημόνιο κι άλλο η δανειακή σύμβαση. Το μνημόνιο είναι το μίγμα πολιτικής που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή, καθώς και οι εφαρμοστικοί νόμοι Αυτό αλλάζει μόνο – και πρέπει να τον ξέρουν οι κ Σαμαράς και Βενιζέλος – με αλλαγή των νόμων στη Βουλή.

Άρα, δεν υπάρχει ανάγκη εθνικής προσπάθειας με όλους μέσα, εφόσον εννοούν όλοι αυτά που λένε. Αν δεν τα εννοούν ο καθένας θα εκτεθεί.

Όταν λέτε όλοι εννοείτε όλοι

Όσοι θέλουν να μπουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνικού σκοπού με αυτά που σας ανέφερα δεν μπορείς να κάνεις αποκλεισμούς Δεν μπορείς να ξεκινάς με αποκλεισμούς. Εκτός από τα πρόσωπα που σας είπα, προηγουμένως. Εκεί πρέπει να πεις όχι. Δεν μπορείτε να είστε εσείς εκπρόσωποι της χώρας που μας δέσατε χειροπόδαρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk