Φ. Κουβέλης: «Να αποκατασταθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων»

«Η αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα, η όξυνση της κρίσης που έφερε το μνημόνιο και οι παραλυτικές παρενέργειες της ακυβερνησίας έχουν καταστήσει γράμμα κενό τα προεκλογικά συνθήματα της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε την Τρίτη ο Φώτης Κουβέλης

«Η αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα, η όξυνση της κρίσης που έφερε το μνημόνιο και οι παραλυτικές παρενέργειες της ακυβερνησίας έχουν καταστήσει γράμμα κενό τα προεκλογικά συνθήματα της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε την Τρίτη ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιωτη κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα θέματα των εργασιακών σχέσεων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επιτέθηκε στους αρχηγούς και των τριών κομμάτων, αναφέροντας:

«Ο κ. Σαμαράς, τώρα ανακαλύπτει ότι το Μνημόνιο δεν είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο κ. Βενιζέλος, από ζηλωτής του Μνημονίου, υποδύεται τον όψιμο αμφισβητία. Ο δε κ. Τσίπρας, από την μονομερή καταγγελία, πέρασε στην επανεξέταση, ξαναγύρισε στην ακύρωση και τώρα αναζητεί φόρμουλα να κρύψει τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

«Εμείς είπαμε από την αρχή όλη την αλήθεια. Να απαλλαγούμε βήμα βήμα από το Μνημόνιο, να διασώσουμε μισθούς και συντάξεις, να κερδίσουμε τη μάχη του ευρώ. Γι΄ αυτό τώρα ζητάμε από τους πολίτες εντολή για λύση» καταλήγει η δήλωση του κ. Κουβέλη.

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη, ενώ στις 5 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οποία θα μεταδοθεί μέσω Διαδικτύου.

Η συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον κ. Ρουπακιώτη πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τις άκαρπες επαφές του υπουργού Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για τις συμβάσεις και τα εργασιακά.

Ο κ. Κουβέλης, ζήτησε ενημέρωση για τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και το ζήτημα της ανεργίας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε, ότι «εκείνο που επείγει είναι να αποκατασταθούν τα συλλογικά δικαιώματα και οι συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων και αυτό με το δεδομένο ότι υπάρχουν ήδη μνημονιακοί νόμοι. Πρέπει να εξασφαλιστεί ένα πάγωμα, διότι έχουν αρχίσει πολλές ατομικές συμβάσεις, που σημαίνουν ουσιαστικά αιχμαλωσία των εργαζομένων. Πρέπει να επανέλθουν τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία προστατεύουν την αμοιβή εργασίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, που καλύπτει 900.000 εργαζομένους, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με άμεσο κίνδυνο να μην εξασφαλίζεται η αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους.

«Και βεβαίως υπάρχει το μεγάλο ζήτημα των ανέργων, καθώς περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι πολίτες δεν εξασφαλίζουν ούτε αυτό το ελάχιστο, προσβλητικό και απαράδεκτο, επίδομα ανεργίας. Αυτά είναι τα ζητήματα που άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk