Σταράτα λόγια και πρακτικά – προς κυβέρνηση 12.06.11

Σταράτα λόγια και πρακτικά – προς κυβέρνηση 12.06.11 | tovima.gr

Κύριε… Των Δυνάμεων , Πολλά και ενδιαφέροντα ακούγονται και συμβαίνουν στο ….βασίλειο μας τώρα τελευταία. Πολλές και βαρυσήμαντες τοποθετήσεις και εισηγήσεις όλων αυτών των γνωστών άγνωστων, προφανώς συμβούλων και συνεργατών σας ρίχνονται στο τραπέζι της περιβόητης δημόσιας διαβούλευσης. Όμως οι ….. με τη πολιτική ενασχολούμενοι … συστημικοί και άλλοι αυτόκλητοι θεματοφύλακες της εθνικής μας υπόστασης, πότε προτείνουν …να φύγουμε , πότε να μας διώξουνε κλπ. από την ΕΕ, με μοναδικό στόχο την ελπίδα ότι έτσι θα πάρουν άφεση αμαρτιών και θα ξεχάσουμε τις παρανομίες τους και δυστυχώς επέτυχαν να πείσουν πολλούς και ίσως …..ανίκανους και ανεπαρκείς …. με το ζόρι μάγκες και δήθεν ρεαλιστές πολιτικούς μας, μπλέξανε τα οικονομικά μέτρα και την οικονομική θεωρία με τα δικά τους σκάνδαλα και την δική μας εθνική υπερηφάνεια και τιμή !

Αυτά παθαίνει κανείς όταν εναποθέτει τις …ελπίδες του σε ξενόφερτους μαθητευόμενους μάγους και τους εκάστοτε περήφανους ….κλακαδόρους τους , που τα ρίχνουν τώρα στις …γερμαναρούδες, τους βρυξελόπουλους και στους …κουτόφραγκους , ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ….. ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ . Αρχίσαμε από το γιουγκοσλαβικό μοντέλο, τότε με την ΑΤΑ με αποτέλεσμα να καταστήσουμε από τη μια μέρα στην άλλη ένα σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων προβληματικές !

Στη συνέχεια ασκήσαμε αλαζονική εξουσία με οικονομικές και άλλες διώξεις κατά καλοπροαίρετων επιχειρηματιών που δεν τους επιτρέπαμε επανεξαγωγή του επενδυθέντος κεφαλαίου τους , κατά ανυποψίαστων τουριστών που τους απαγορεύαμε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με το αεροπλάνο που είχαν έλθει, κατά ανυποψίαστων ταξιδιωτών που έπρεπε να πληρώσουν αντί χίλιες δραχμές λιμενικά τέλη από τη μια μέρα στην άλλη 10.000 δρχ. , κατά κεραυνοβολημένων εξαγωγέων που η Τράπεζες τους με τσαρική οδηγία ….ξόφλησαν τελείως παράλογα επιταγή συναλλάγματος με ισοτιμία …περσινή κλπ.κλπ.

Επειτα από το αμαρτωλό νομοθέτημα περί τεκμηρίων, σε βάρος κυρίως των ΜΜ και απλών φορολογούμενων, για δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής συνεχίσαμε το δούλεμα των ιθαγενών και με δημιουργικά λογιστικά τεχνάσματα , χρεώναμε τους καταναλωτές παράνομα , π.χ. ΔΕΗ ( από μηνιαίες είμαστε ήδη σε τετραμηνιαίες εκκαθαρίσεις με τις αντίστοιχες κλίμακες ) , π.χ. Τράπεζες ( σωρεία κατά συρροή και εξακολούθηση παράνομες χρεώσεις , παράνομους τόκους και παράνομες συμπεριφορές-ακολουθούμενες πρακτικές τις ονομάζουν οι ….αρμόδιοι ) ,

Ετσι και αφού δεν τιμωρήσαμε τη mea culpa και τους … δυστυχώς σαν τα μανιτάρια αυτοφυείς επίορκους και παραβάτες του καθήκοντος κρατικούς και άλλους λειτουργούς , φτάσαμε και στο μεγάλο φαγοπότι των τελευταίων ετών σε βάρος των μη…… συστημικών ελλήνων ιθαγενών . Τώρα επιδιώκουμε με μανία την μετατροπή της χώρας μας σε ….μεταναστευτική χώρα , προφανώς για να θολώσουμε το τοπίο , αλλιώσουμε το δημογραφικό , αποπροσανατολίσουμε τους πάντες , μπας και τη σκαπουλάρουμε μόνο με τις ….πολιτικές ευθύνες. θέλουμε τώρα να οργανώσουμε μέχρι τον …..Ιούνιο 2010 λέει το κράτος, γιατί αργήσαμε !

Όμως το μόνο που αργήσαμε , είναι να επιτρέψουμε και την ελεύθερη οπλοφορία . Δυστυχώς είτε δεν έγινε αντιληπτό , είτε περί άλλων ….τυρβάζουμε, ότι τα όποια μέτρα εισηγούνται οι ίδιοι γνωστοί άγνωστοι …ειδικοί και συμβουλάτορες , οι απαράδεκτες κραυγές στήριξης, Ελλήνων και άλλων αλλοδαπών που …ανησυχούν , ( ο καθένας για τους δικούς του λόγους βέβαια) , οι αβάσιμες αντιρρήσεις, όπως και οι υποδείξεις των Βρυξελών και του ΔΝΤ , αφορούν αποσπασματικά και άκαιρα μέτρα μέτρα, τα οποία είναι από χέρι αναποτελεσματικά για τη χώρα μας και ακατάλληλα . Εδώ δεν γνωρίζει κανείς ακόμα το ακριβή αριθμό των ΔΥ , αλλά ούτε τις πραγματικές απαιτήσεις και υποχρεώσεις των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και μιλάτε για περικοπή μισθών και επιδομάτων στα τυφλά και όποιον πάρει ο ..χάρος ? Απλά βασίζονται στα ….παραπλανητικά και πλασματικά στοιχεία που σκόπιμα τους σερβίρουν οι ….αρμόδιοι για να δικαιολογήσουν τις αποδοχές τους και την διατήρηση των κεκτημένων τους.

Γι αυτό κ. Πρωθυπουργέ και κκ της κυβέρνησης, Μη χάνετε άλλο χρόνο , τα πράγματα είναι τόσο απλά μετρήστε – εάν μπορείτε – σωστά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν , μετά το έλλειμμα και …μετά πάρτε μέτρα . Οσο για τα προς είσπραξη , νόμοι υπάρχουν , απλά ασχοληθείτε επιτέλους με τη σωστή εφαρμογή τους. Σταματήστε επί τέλους την ακατάσχετη Νομοσχεδιολογία, δεν είναι της παρούσας, εκτός εάν χρωστάτε νομοθετήματα στις γνωστές ανά το πανελλήνιο συντεχνίες, νταβατζήδες και άλλες….. προοδευτικές ομάδες . Κλείστε π.χ. μερικές ….αμετανόητες τράπεζες , ενισχύστε τις σωστές που θέλουν και μπορούν να παίξουν το ρόλο τους στην οικονομική συγκυρία και ζητήστε αμέσως τα …κλεμμένα , όχι μόνο στα πλαίσια του κράτους δικαίου.

Ζητήστε αμέσως ευθύνες από τη δικαιοσύνη, από επίορκους και ανεπαρκείς χειριστές δημόσιας περιουσίας και τότε θα δείτε πως θα βελτιωθεί το ….κλίμα και μέσα και έξω από την Ελλάδα ! Καταργήστε με κάθε πρόσφορο μέσο , νοοτροπίες και παιδαριώδης πρακτικές της δημόσια ς διοίκησης , επιμορφώστε ταχύρρυθμα επιλεγμένα στελέχη της κρατικής μηχανής και ενημερώστε σωστά τους έλληνες συναλλασσόμενους , ότι π.χ. η έκδοση αποδείξεων δεν είναι μόνο υποχρέωση αλλά πολύ περισσότερο τον επιτηδευματία και όχι όπως περάσατε στους πολίτες τον καταναλωτή, που….και πληρώνει σαν ….μ ……και ….τρέχει και δεν φτάνει να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης του ! Απελευθερώστε άμεσα την αγορά από τα μεσαιωνικά σύνδρομα της …γραφειοκρατίας με απλές οδηγίες προς τους αρμοδίους . Βάλτε επιτέλους ένα τέρμα –εάν μπορείτε – σε όλα αυτά και στα άλλα πολλά ….κουτοπόνηρα των δήθεν εμπειρογνωμόνων –ειδικών ! Εάν δεν μπορείτε …..τότε θα έρχεται ο πάσα ένας …Χάνς κλπ. , συνεπικουρούμενος από τους δικούς μας τρόφιμους του…Σανατόριου να μας συμβουλεύει τι πρέπει να κάνουμε !

Όμως κ. Πρωθυπουργέ και κύριοι και κυρίες του οικονομικού σας επιτελείου, εκτός των άλλων δεν πρέπει να αισθάνεστε ανεξέλεγκτοι. ΟΙ εποχές του Ζήτω η Ελλάς, πλήρωνε και μη μιλάς φαίνεται ότι πέρασαν και πάνε . Δώστε ένα τέλος στις αμαρτωλές ….θεωρήσεις και τα …..διάτρητα ! Η ουσία μετράει και όχι ο τύπος ! Δώστε ένα τέλος στις περίεργες εγκυκλίους και στα …απαράδεκτα νομοθετήματα με τα οποία πετυχαίνετε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ….λέτε ότι περιμένετε ! Μη προσπαθείτε να κλείσετε παράθυρα για να…. ανοίξετε άλλα. Όπως αντιλαμβάνεστε , τώρα πρέπει να δικαιολογήσετε τις πράξεις και πολύ περισσότερο τις …..παραλείψεις σας. Οι πράξεις ως συνήθως θεωρούνται επιλογές και ….συγχωρούνται , οι παραλείψεις όμως και μάλιστα οι συνειδητές, μάλλον τιμωρούνται με ή χωρίς νόμους περί ευθύνης υπουργού !

Γι αυτό έστω και τώρα παρά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ( κάλλιο αργά παρά ποτέ ), πέρα από όλα αυτά που λέτε ότι σχεδιάζετε και για το καλό μας φαντάζεστε , δεν κάνετε καμία … γρήγορη μελέτη, για το ποιο θα ήταν το ταμειακό όφελος του δημοσίου , π.χ. από μια πιθανή έκτακτη εισφορά ! Διότι , Αν οι τράπεζες , που γνωρίζουν καλά το θέμα, Χρεώνουν πάλι , τώρα όμως νόμιμα – για κάθε συναλλαγή …..το 1,20 Ευρώ και το αποδίδουν εβδομαδιαία στο δημόσιο τι ποσό θα εισέπραττε άμεσα το δημόσιο π.χ. την επόμενη τριετία ? Αυτά προς το παρόν και με θερμή παράκληση για τις δικές σας ενέργειες και ….ενημέρωση μας !

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Υ.Γ Μη ξεχνάτε -εάν το γνωρίζετε- τον περιβόητο φούρνο του Χότζα !

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες