Ατζέντα της Επιστήμης

Ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών – και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου – Ηλίας Μαριολάκος θα μιλήσει αύριο στις 19.00 με θέμα ««Πολιτισμικές και άλλες σχέσεις μεταξύ Υπερβορείων και Προϊστορικών Ελλήνων. Μια γεωμυθολογική προσέγγιση». Αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας για το συναφές άρθρο μας (www.tovima.gr/science/article/?aid=452189), η προσέλευση στη διάλεξη προμηνύεται μεγάλη.

28 Μαΐου

Ελληνες και Υπερβόρειοι, μέσω Γεωλογίας

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΚΠΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 30, ΑΘΗΝΑ

Ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών – και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου – Ηλίας Μαριολάκος θα μιλήσει αύριο στις 19.00 με θέμα ««Πολιτισμικές και άλλες σχέσεις μεταξύ Υπερβορείων και Προϊστορικών Ελλήνων. Μια γεωμυθολογική προσέγγιση». Αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας για το συναφές άρθρο μας (www.tovima.gr/science/article/?aid=452189), η προσέλευση στη διάλεξη προμηνύεται μεγάλη.

29 – 30 Μαΐου

H τέχνη και η επιστήμη της διαπραγμάτευσης, κατά Harvard

ΑΙΤ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 3Α, ΛΕΩΦ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – 19Ο ΧΛΜ., ΠΑΙΑΝΙΑ

Ιδού ο ορισμός του επίκαιρου στα σεμινάρια: Το Athens Ιnformation Technology (ΑΙΤ), σε συνεργασία με το Kennedy School – Kokkalis Program του Πανεπιστημίου Harvard, διοργανώνει δύο προγράμματα εκπαίδευσης κυβερνητικών αξιωματούχων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων στη διαπραγμάτευση. Συγκεκριμένα, στις 29-31 Μαΐου διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «The Art & Science of Negotiation», και στις 7-8 Ιουνίου το πρόγραμμα «Leading in Times of Crisis», που στοχεύει στην ανάπτυξη στρατηγικού σχεδιασμού και στην έγκαιρη προειδοποίηση αλλαγών στις διεθνείς και περιφερειακές οικονομικές, πολιτικές και τεχνολογικές αρένες. Εισηγητής και των δύο προγραμμάτων είναι ο Dr. Brian Mandell, καθηγητής και διευθυντής στο Kennedy School Negotiation Project του Harvard University. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε, αντιστοίχως, στα www.ait.gr/negotiation και www.ait.gr/lic/.

30 Μαΐου

H τεχνολογία λύση για την ανάπτυξη, κατά ΣΕΠΕ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΤΗENAEUM INTERCONTINENTAL, ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ 93, ΑΘΗΝΑ

Οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψηφιακών Δεξιοτήτων «e-Skills Week 2012» κορυφώνονται την Τετάρτη με το συνέδριο «Η Τεχνολογία λύση για την Ανάπτυξη» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας. Βασικό άξονα του συνεδρίου αποτελεί η αναγκαιότητα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων στο εκπαιδευτικό σύστημα και στο εργασιακό περιβάλλον, με σκοπό την επίτευξη της ψηφιακής οικονομίας και την άμεση ενίσχυση της απασχόλησης. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.sepe.gr/techforum.

Ως 30 Ιουνίου

Αμφίδρομη έκθεση για την οικολογία

«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254, ΤΑΥΡΟΣ

Από τις 30 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει η έκθεση Ecosmosis, με την οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος των δράσεων «Against All Odds» με θέμα «Ηθική/Αισθητική». Η Ecosmosis είναι ένα εικαστικό τρισδιάστατο αμφίδρομο περιβάλλον, το οποίο αποσκοπεί στην οικολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ενημέρωσή τους σχετικά με τον οικολογικό κτιριακό και τοπιακό σχεδιασμό στον ελλαδικό χώρο με τις κλιματικές και πολιτιστικές του ιδιαιτερότητες. Το ωράριο της έκθεσης είναι 9.00 – 15.00 από Δευτέρα ως Παρασκευή και 10.00 – 15.00 την Κυριακή. Είσοδος: 7 ευρώ.

1-2 ιουνίου

«Κινδυνεύει η Γεωμετρία;» στα Τ.Ε.Ι. Πειραιά

Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΘΗΒΩΝ 250, 12244 ΑΙΓΑΛΕΩ.

Όταν η διδασκαλία του μαθήματος της Γεωμετρίας περιορίζεται υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν σ’ αυτό διοργανώνοντας συμπόσια και ημερίδες, προσκαλώντας διαπρεπείς Μαθηματικούς να εξηγήσουν γιατί αυτό είναι λάθος τακτική και δίνοντας την ευκαιρία να παρουσιαστούν εργασίες που αποδεικνύουν πως κάθε άλλο παρά η Γεωμετρία έχει «πεθάνει». Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουνίου διοργανώνεται στο Αμφιθέατρο του νέου συνεδριακού κέντρου του Τ.Ε.Ι. Πειραιά Συμπόσιο με θέμα: «Γεωμετρία: Από την Επιστήμη στην Εφαρμογή». Οι ανακοινώσεις έχουν διαιρεθεί στις εξής ενότητες: α. Γεωμετρία, Μορφή, Χώρος β. Γεωμετρία και Τεχνολογία γ. Γεωμετρία και Κατασκευές δ. Γεωμετρία: Θεωρία και Εκπαίδευση ε. Γεωμετρία και Τέχνη. Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμποσίου στο http://civil.teipir.gr/

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science