ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

*Εκλογές θα διεξαχθούν στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για την ανάδειξη προέδρου και διοικητικού συμβουλίου στις 31 Μαΐου. Προεκλογική αγωνία δεν υφίσταται, γιατί στον ΣΕΒ ανέκαθεν κατεβαίνει μόνο ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο έχει καταρτιστεί από πριν. Ολα δείχνουν ότι πρόεδρος από τη γενική συνέλευση θα εκλεγεί για τέταρτη(!) θητεία ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Οι εκλογές…
*Εκλογές θα διεξαχθούν στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για την ανάδειξη προέδρου και διοικητικού συμβουλίου στις 31 Μαΐου. Προεκλογική αγωνία δεν υφίσταται, γιατί στον ΣΕΒ ανέκαθεν κατεβαίνει μόνο ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο έχει καταρτιστεί από πριν. Ολα δείχνουν ότι πρόεδρος από τη γενική συνέλευση θα εκλεγεί για τέταρτη(!) θητεία ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
* Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η είσοδος επτά νέων μελών στο 20μελές διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ, το οποίο αναβαθμίζεται και δεν θα περιορίζεται στη χάραξη στρατηγικής αλλά θα συνεδριάζει πιο συχνά και θα έχει λόγο στο μάνατζμεντ, όπως η Εκτελεστική Επιτροπή.

…το νέο αίμα

* Σύμφωνα με πληροφορίες, ως νέα μέλη θα συμμετέχουν οι κκ. Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean), Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita), Δημήτρης Λόης (3Ε), Κώστας Μαραγκός (Σκαζίκης – Μαραγκός), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν), Βασίλης Φουρλής (όμιλος Φουρλή) και η κυρία Σόφη Μυτιληναίου (όμιλος Μυτιληναίου).
* Ο μέσος όρος ηλικίας των νέων μελών είναι τα 48 έτη, οπότε θα ρίξουν τον μέσο όρο του «Συμβουλίου των Γερόντων», όπως δημοσιογραφική αδεία χαρακτηριζόταν ως σήμερα το ΔΣ του ΣΕΒ.

…το ψηφοδέλτιο

* Το προτεινόμενο ψηφοδέλτιο, εκτός του κ. Δασκαλόπουλου στη θέση του προέδρου, θα περιλαμβάνει τον κ. Χάρη Κυριαζή ως πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, τους κκ. Ευθύμιο Βιδάλη, Γιάννη Γιώτη, Αναστάσιο Καλλιτσάντση, Νίκο Καραμούζη, Χρήστο Κομνηνό ως αντιπροέδρους, τον κ. Αλέξανδρο Μακρίδη ως γενικό γραμματέα και την κυρία Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου ως ταμία.
* Από τα παλαιά μέλη του διοικητικού συμβουλίου παραμένουν οι κκ. Κώστας Αντωνόπουλος (Intralot), Eυριπίδης Δοντάς (Επίλεκτος), Πάνος Κυριακόπουλος (Star) και Γιάννης Κωστόπουλος (ΕΛΛΠΕ).

…και οι αποχωρήσεις

* Τα επτά μέλη που αποχωρούν είναι οι κκ. Θόδωρος Φέσσας, ύστερα από 12 χρόνια παρουσίας στον ΣΕΒ, Θανάσης Λαβίδας, Φαίδων Κουνινιώτης, Απόστολος Μητσοβολέας, Ηλίας Πανιάρας, Ιωάννης Στεφάνου και Χρήστος Τσάγκος.

«Καυτή πατάτα»

* Την «καυτή πατάτα» του τουρισμού προσπαθεί να «κρυώσει» η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη, διατηρώντας «ανοιχτή γραμμή» με τον πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, τον οποίο ενημερώνει για τις εξελίξεις.
* Πρώτο μέλημα της υπουργού ήταν να συναντηθεί με όλους τους φορείς του τομέα, με τους οποίους βρίσκεται σε κοινή γραμμή, για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στο εξωτερικό για τη χώρα, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό.
* Ταυτόχρονα είναι σε διαρκή συνεργασία με τη διοίκηση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), καθώς συνεχίζονται οι ενέργειες προβολής μέσω Διαδικτύου, ενώ ήδη έχουν σταλεί δελτία Τύπου για να διοχετευθούν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, από τα γραφεία εξωτερικού του Οργανισμού και τα γραφεία Τύπου των κατά τόπους πρεσβειών.

Φυλάκιση για υπερωρίες

* Η ιστορία είναι παλιά, αλλά τα… αποτελέσματά της είναι «φρέσκα». Προ ολίγων ημερών καταδιάστηκαν από το δικαστήριο 12 υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης – ένας διευθυντής και 11 υφιστάμενοί του – σε ποινές που σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν τους 20 μήνες φυλάκισης, διότι ελάμβαναν πλασματικές υπερωρίες.
* Λέγεται μάλιστα ότι επίσης καταδικάστηκε σε ολιγόμηνη φυλάκιση για το ίδιο θέμα και τότε σύμβουλος του υφυπουργού Ανάπτυξης. Ολα αυτά βέβαια συνέβησαν επί – αλήστου μνήμης – Νέας Διακυβερνήσεως.
* Η ιστορία έχει ως εξής: Στον τότε υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Παπαθανασίου – στην πρώτη κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας – έφθασαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες γίνονταν διάφορες «παρασπονδίες» στους ελέγχους των καυσίμων που έκαναν διάφοροι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου.
* Ο κ. Παπαθανασίου έσπευσε να καλέσει πάραυτα το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για να ελέγξει τη βασιμότητα των καταγγελιών. Διαπιστώθηκε λοιπόν μεταξύ των άλλων ότι μια ομάδα υπαλλήλων ελάμβανε πλασματικές υπερωρίες. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Και στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθησαν 12 υπάλληλοι.
* Στη δίκη που έγινε προσφάτως καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης που υπερβαίνουν ακόμη και τους 20 μήνες. Βεβαίως έχει ασκηθεί έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.
Ο κουρέας της Κέρκυρας
* Εγινε κι αυτό. Ενδιαφερόμενος για το άνοιγμα του επαγγέλματος του κουρέα-κομμωτή απευθύνθηκε με επιστολή στον Ολι Ρεν (σκίτσο), τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τι ζητούσε ο κερκυραίος επιστολογράφος; Κάτι πολύ απλό… πλην όμως αδιανόητο για το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ακόμη… ψάχνεται για να καταλάβει τι έχει συμβεί με τους νόμους που το ίδιο συνέταξε (με ευθύνη των υπουργών και του γενικού γραμματέα Ηλία Πλασκοβίτη).
* Ρώτησε λοιπόν ο έλληνας πολίτης τον Ολι Ρεν τι προσόντα χρειάζεται για να ασκήσει το επάγγελμα του κουρέα-κομμωτή! Η απαντητική επιστολή, την οποία η στήλη έχει στη διάθεσή της, φέρει την υπογραφή της ελληνίδας συμβούλου του Ολι Ρεν κυρίας Μαρίας Βελέντζα και ημερομηνία 8 Μαΐου 2012.
* Η Κομισιόν πληροφορεί λοιπόν τον επιστολογράφο ότι η κυβέρνηση της χώρας του βρίσκεται στη διαδικασία εφαρμογής του νόμου για το άνοιγμα των επαγγελμάτων και ότι «στους επόμενους μήνες» θα εξετάσει σειρά επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένου αυτού που τον ενδιαφέρει, με στόχο την άρση τυχόν περιορισμών!
* Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, του εξηγεί ότι η λύση του θέματος για τους κουρείς-κομμωτές απαιτεί την υλοποίηση ξεχωριστών ρυθμίσεων οι οποίες περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής!
* Αλλη μία απόδειξη της μνημειώδους αποτυχίας για την εφαρμογή ακόμη και των πιο απλών μεταρρυθμίσεων. Το θέμα του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της απελευθέρωσης των υπηρεσιών συζητείται με την ΕΕ εδώ και τουλάχιστον 14 χρόνια… πριν από τη δημιουργία της ζώνης του ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk