ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Η απόφαση του κ. Βενιζέλου να διαλυθούν οι οργανώσεις του ΠαΣοΚ δεν σημαίνει μόνον το τέλος μιας πολιτικής περιόδου που συνδύασε τη δόξα των Παπανδρέου με τον εξευτελισμό διεφθαρμένων πριγκίπων του σοσιαλισμού, από το «κωλόσπιτο» της Εκάλης ως το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ | tovima.gr

H απόφαση του κ. Βενιζέλου να διαλυθούν οι οργανώσεις του ΠαΣοΚ δεν σηµαίνει µόνον το τέλος µιας πολιτικής περιόδου που συνδύασε τη δόξα των Παπανδρέου µε τον εξευτελισµό διεφθαρµένων πριγκίπων του σοσιαλισµού, από το «κωλόσπιτο» της Εκάλης ως το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Οι εξελίξεις στο ΠαΣοΚ έχουν και την καλή πλευρά τους. Είναι µια νέα αρχή για τη Δηµοκρατική Παράταξη, την οποία εξέφρασε επί τρεις και πλέον δεκαετίες το πολιτικό κόµµα που ίδρυσε τον Σεπτέµβριο του 1974 ο Α. Παπανδρέου.
Είναι γνωστά τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν στην κατάρρευση του «Κινήµατος» που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της χώρας. Στην τελευταία φάση του ο ήλιος του ΠαΣοΚ έδυσε µέσα σε βροχή λαθών, σκανδάλων και πρωτοφανούς διοικητικής ανεπάρκειας.

Οι κληθέντες να κυβερνήσουν το σκάφος το έριξαν στις ξέρες. Χαµογελώντας…

Και τώρα φθάσαµε στο σηµείο οι δηµοσκοπήσεις να δείχνουν χειρότερη της πραγµατικής εικόνα για το ΠαΣοΚ διότι πολλοί ερωτώµενοι αποκρύπτουν την ψήφο τους!

Αλλά το ΠαΣοΚ δεν είναι πριγκιπάτον όπου η πολιτική ασκείται ως συµπληρωµατικόν σπορ.
Το ΠαΣοΚ είναι ο φορέας της Δηµοκρατικής Παρατάξεως η οποία έχει στις τάξεις της καλούς και κακούς, όπως συµβαίνει σε όλες τις οµάδες ανθρώπων.

Ας ξεκαθαρίσουµε τα πράγµατα λοιπόν. Ο φορέας της Δηµοκρατικής Παρατάξεως είναι το ΠαΣοΚ, ως Κιβωτός έστω όπου φυλάσσονται οι πολιτικές παρακαταθήκες του Κέντρου – από τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως την εποχή µας.
Η ψήφος στο ΠαΣοΚ δεν είναι ψήφος ντροπής, αλλά ψήφος ελπίδας. Σε αυτούς που µπορούν να ξαναρχίσουν από την αρχή στηρίζεται η χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk