Αγώνα δρόμου κάνουν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να εξασφαλίσουν τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να βγει η πολυπόθητη αδειοδότηση από την UEFA και την ΕΠΟ για τα κύπελλα Ευρώπης και το ερχόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εμπνευστής της ιδέας του Σωματείου Φίλων ΠΑΟ κ. Γιάννης Αλαφούζος τις τελευταίες εβδομάδες καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες για την εξεύρεση πόρων που θα βγάλουν την ομάδα από το υπάρχον αδιέξοδο.

Παρ’ όλα αυτά, επί του παρόντος, δεν φαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ καθώς δεν έχουν συγκεντρωθεί (ούτε μέσω τραπεζικού δανείου) τα 9 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για να αδειοδοτηθεί το Τριφύλλι. Οι συνέπειες της μη αδειοδότησης θα είναι (σχεδόν) καταστροφικές για τον Παναθηναϊκό καθώς πέρα από την απώλεια προσδοκώμενων εσόδων (άνω των 5 εκατ. ευρώ) από τη συμμετοχή είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε στο Γιουρόπα Λιγκ, οι Πράσινοι θα υποστούν ζημία και στον τομέα των χορηγιών που θα μειωθούν σημαντικά αλλά και στη πώληση εισιτηρίων διαρκείας.

Εξίσου σημαντικές όμως θα είναι οι επιπτώσεις και στο αγωνιστικό σκέλος καθώς η ομάδα δεν θα μπορεί να πραγματοποιεί μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω το 22 ετών, κάτι που σημαίνει ότι το ρόστερ θα απαρτίζεται ως επί το πλείστον από νεαρούς παίκτες (και από τις Ακαδημίες του συλλόγου). Υπό αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο νυν τεχνικός της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, η παραμονή του οποίου αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι Πράσινοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και με τον έλληνα πρώην προπονητή του Ατρομήτου κ. Γιώργο Δώνη, που αποτελεί την πρώτη εναλλακτική λύση σε περίπτωση αποχώρησης του κ. Φερέιρα. Παρ’ όλα αυτά, από το περιβάλλον του κ. Δώνη λέγεται ότι πολύ δύσκολα θα αποδεχθεί να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού σε μια τόσο δυσμενή συγκυρία.

Εφόσον συμβεί αυτό, τότε η διοίκηση των Πρασίνων θεωρείται βέβαιο πως θα στραφεί σε μια λύση εκ των έσω, με τον προπονητή της (πρωταθλήτριας) ομάδας Νέων του συλλόγου και παλαίμαχο άσο κ. Χουάν Ραμόν Ρότσα να αποτελεί τη βασική επιλογή, ενώ ακόμη πιο ενεργό ρόλο θα αναλάβει ο υπεύθυνος των «πράσινων» ακαδημιών κ. Γιάννης Σαμαράς.