ΑΕΚ: Νικολαΐδης ή πλάνο εκτάκτου ανάγκης!

Η προσπάθεια του κ. Ντέμη Νικολαΐδη να συλλέξει τους οικονομικούς πόρους με τους οποίους θα καταφέρει να καταστήσει την ΑΕΚ εταιρεία βιώσιμη συνεχίζεται, ωστόσο τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά του δεν προβλέπεται να ξεπεραστούν άμεσα.

Η προσπάθεια του κ. Ντέμη Νικολαΐδη να συλλέξει τους οικονομικούς πόρους με τους οποίους θα καταφέρει να καταστήσει την ΑΕΚ εταιρεία βιώσιμη συνεχίζεται, ωστόσο τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά του δεν προβλέπεται να ξεπεραστούν άμεσα.

Ο άλλοτε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ προσπαθεί να βρει τα περίπου 10 εκατ. ευρώ που απαιτούνται ώστε να προχωρήσει το σχέδιό του, όμως το θολό πολιτικό τοπίο στη χώρα και η αβεβαιότητα για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει, καθιστούν προβληματική την προσπάθεια επαναδραστηριοποίησής του.

Και τούτο διότι οι επενδυτές τους οποίους έχει προσεγγίσει διστάζουν να προχωρήσουν σε χρηματοδότηση της Ενωσης όταν δεν γνωρίζουν καλά καλά αν το νόμισμα της χώρας θα εξακολουθήσει να είναι το ευρώ κι ενώ συζητείται πλέον σε καθημερινή βάση η πιθανότητα επιστροφής στη δραχμή!

Με αυτά τα δεδομένα η νυν διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ καλείται να διατηρήσει λειτουργική την εταιρεία τουλάχιστον ως τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, μετά το πέρας των οποίων θα διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τη δραστηριοποίηση των επενδυτών που έχει βρει ο κ. Νικολαΐδης.

Ως τότε βέβαια θα πρέπει να γίνει κι ένας σχετικός προγραμματισμός για τη νέα σεζόν, να επιλεγεί το προπονητικό κέντρο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας, να αποφασιστεί η πολιτική που θα ακολουθήσει η ΠΑΕ στη διάθεση των καρτών διαρκείας και το κυριότερο να σχηματιστεί το ρόστερ της ΑΕΚ.

Σε αυτό βέβαια θα παίξει καθοριστικό ρόλο η απόφαση της UEFA σχετικά με την αδειοδότηση της ΑΕΚ και τη συμμετοχή ή όχι στο Γιουρόπα Λιγκ της περιόδου 2012-13. Αν η απόφαση είναι καταδικαστική για την Ενωση, τότε δεν θα της επιτραπεί να έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές άνω των 22 ετών, άρα θα αναγκαστεί σε πλήρη αναδιάρθρωση του έμψυχου δυναμικού της.

Ούτως ή άλλως πάντως και το σχέδιο του κ. Νικολαΐδη (εφόσον τελικά τεθεί σε εφαρμογή) προβλέπει την (ως επί το πλείστον) αξιοποίηση ποδοσφαιριστών νεαρής ηλικίας οι οποίοι είτε ανήκουν ήδη στην ΑΕΚ, είτε έχουν εντοπιστεί σε ομάδες Νέων άλλων συλλόγων ή και σε μικρότερες κατηγορίες. Και αυτό όμως στην παρούσα φάση φαντάζει πολύ δύσκολο προς υλοποίηση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk