Π. Πικραμμένος: «Την παραμονή μας στο ευρώ θέλουν όλοι οι εταίροι μας»

Σε θετικό κλίμα, έγιναν, οι συναντήσεις που είχε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμμένος με ευρωπαίους ηγέτες, περιλαμβανομένων και των συναντήσεων που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Ολάντ και την Γερμανίδα Καγκελάριο κυρία Μέρκελ. Αυτό είπε μόλις συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε θετικό κλίμα, έγιναν, οι συναντήσεις που είχε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμμένος με ευρωπαίους ηγέτες, περιλαμβανομένων και των συναντήσεων που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Ολάντ και την Γερμανίδα Καγκελάριο κυρία Μέρκελ. Αυτό είπε μόλις συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Θεωρούν ωστόσο αυτονόητο ότι πρέπει και εμείς να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει», είπε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες του προεδρικού γραφείου για να συνεχισθούν οι συνομιλίες.

Δηλώσεις που επανέλαβε και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, με την προσθήκη ότι συζήτησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες (και μάλιστα, όπως σημείωσε έγινε εκτενής συζήτηση) «για τη λήψη συγκεκριμένων αναπτυξιακών μέτρων που θα βοηθήσει τη χώρα στην κατεύθυνση της ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της ανεργίας».

Ο κ. Πικραμμένος είπε ακόμα ότι «αντίθετα από τη φιλολογία των ημερών και αντίθετα με όσα αναγράφονται αυτές τις ημέρες στις εφημερίδες, όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι μας θέλουν την παραμονη της χώρας μας στην ευρωζώνη». Και επανέλαβε ότι η χώρας μας θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk