Υποβάθμιση πέντε ισπανικών τραπεζών από τη Standard & Poor’s

Την αξιολόγηση πέντε ισπανικών τραπεζών, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη της προβληματικής Βankia, υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης S&P -εντείνοντας, εμμέσως, τις ανησυχίες για τα ισπανικά δημοσιονομικά, καθώς οι αδυναμίες του τραπεζικού τομέα της χώρας θεωρούνται ένα από τα πολλά ρίσκα που αντιμετωπίζει η Μαδρίτη

Την αξιολόγηση πέντε ισπανικών τραπεζών, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη της προβληματικής Βankia, υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης S&P -εντείνοντας, εμμέσως, τις ανησυχίες για τα ισπανικά δημοσιονομικά, καθώς οι αδυναμίες του τραπεζικού τομέα της χώρας θεωρούνται ένα από τα πολλά ρίσκα που αντιμετωπίζει η Μαδρίτη.

Συγκεκριμένα, ο οίκος έριξε στο ΒΒ+ την Bankia, την Banco Popular Espanol και την Bankinter. Στο ΒΒ έπεσαν οι αξιολογήσεις των Banca Civica και CaixaBank.

H υποβάθμιση ακολούθησε την είδηση πως η διοίκηση της μητρικής της Bankia, η οποία είναι ήδη εν μέρει κρατικοποιημένη, ζήτησε νέα «ένεση» από τη Μαδρίτη, ύψους 19 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη είχε αναζωπυρώσει την Παρασκευή τις ανησυχίες για την ευρωστία του ισπανικού χρηματοπιστωτικού τομέα -προκαλώντας και αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Bankia.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk