Η Κομισιόν καταγγέλλει τον περιορισμό εισαγωγών της Αργεντινής

Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου αποφάσισε να προσφύγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να καταγγείλει τους περιορισμούς εισαγωγών από πλευράς Αργεντινής.

Ο αρμόδιος Επίτροπος Εμπορίου Κάρελ Ντε Χουχτ είχε δεσμευθεί ότι θα έσπευδε να διαμαρτυρηθεί επισήμως για τη μονομερή απόφαση της κυβέρνησης της Αργεντινής να κρατικοποιήσει το μερίδιο της ισπανικής Repsol στη θυγατρική της στην Αργεντινή, ζήτημα που προκάλεσε ένταση στις διμερείς σχέσεις Ισπανίας-Αργεντινής.

«Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από την Αργεντινή παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες εμπορίου και θα πρέπει να αρθούν» τόνισε ο Ντε Χουχτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε πρώτο στάδιο, η ΕΕ ζητεί να προγραμματιστούν διαβουλεύσεις με την Αργεντινή, αλλά εάν δεν βρεθεί καμία λύση εντός 60 ημερών, θα έχει τότε τη δυνατότητα να αιτηθεί από τον Οργανισμό να ορίσει μία ειδική ομάδα που θα αναλάβει τη διαιτησία, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, μια τέτοια διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα.

Οι εμπορικοί περιορισμοί που εφαρμόζει η Αργεντινή αφορούν προϊόντα κάθε τύπου, «από αυτοκίνητα, και υπολογιστές έως οικιακές συσκευές» τόνισε ο Ντε Χουχτ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk