Η ιταλική Veratour αναστέλλει πληρωμές σε έξι ελληνικά ξενοδοχεία

Κλονίζει την ξενοδοχειακή αγορά της χώρας η επιστολή του ιταλικού πρακτορείου ταξιδίων «Veratours SpA» σε έξι ξενοδοχεία της χώρας με τα οποία διατηρεί αποκλειστική συνεργασία και με την οποία κοινοποιεί τη μονομερή αναστολή πληρωμών, επικαλούμενο την πολιτική ρευστότητα και τη σύντομη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Κλονίζει την ξενοδοχειακή αγορά της χώρας η επιστολή του ιταλικού πρακτορείου ταξιδίων «Veratour SpA» σε έξι ξενοδοχεία της χώρας με τα οποία διατηρεί αποκλειστική συνεργασία και με την οποία κοινοποιεί τη μονομερή αναστολή πληρωμών, επικαλούμενο την πολιτική ρευστότητα και τη σύντομη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε δισέλιδη επιστολή του προς τους έλληνες ξενοδόχους που συνεργάζονται με το ιταλικό πρακτορείο, ο πρόεδρος της Veratour Κάρλο Πομπίλι, κάνει λόγο για «δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι και κοινοποιεί ότι «δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή».
Η επιστολή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και του προέδρου του κ. Γ. Τσακίρη, ο οποίος δήλωσε ότι «η εν λόγω ενέργεια του τουριστικού γραφείου αποτελεί μονομερή τροποποίηση των συναλλακτικών όρων επικαλούμενο πολιτική αστάθεια προκειμένου να μην εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι ανεξάρτητα από την εκλογική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην Ελλάδα επικρατεί ευνομία, ευταξία και ουδόλως επηρεάζεται η λειτουργία του Κράτους και φυσικά ο τουριστικός τομέας από τις όποιες εξελίξεις».

Ο κ. Τσακίρης εκφράζει την πεποίθηση ότι οι μακροχρόνιοι συνεργάτες των ελληνικών επιχειρήσεων «θα τιμήσουν στο ακέραιο τις συμφωνίες τους, μη προσπαθώντας να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη σε βάρος τόσο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, όσο και των τουριστών πελατών τους που προσβλέπουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα».

Ωστόσο ξενοδόχοι εκφράζουν φόβους με βάση πληροφορίες ότι το «παράδειγμα» της Veratour SpA θα ακολουθήσουν και άλλοι ιταλοί tour operators, εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη θέση της χώρας και των επιχειρήσεων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία