Γ. Φίτσεν: «Επικίνδυνη η παραφιλολογία για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»

Για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την αντίληψη, που καλλιεργείται από κάποιους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες και από παράγοντες των αγορών, ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, μίλησε ο Ζούργκεν Φίτσεν, συν-διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank.

Για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την αντίληψη, που καλλιεργείται από κάποιους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες και από παράγοντες των αγορών, ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, μίλησε ο Γιούργκεν Φίτσεν, συν-διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank.

Ο γερμανός τραπεζίτης υποστήριξε ότι μία προσέγγιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους που θα βασίζεται στη λογική «ίδια μέτρα, ίδια σταθμά για όλους», δεν θα ήταν χρήσιμη.

«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα ευρωπαϊκά πρότυπα για να βασιστείς. Οι διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών είναι μεγάλες και η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική καθώς αποτελεί μία χρεοκοπημένη χώρα», είπε συγκεκριμένα.

Ο Φίτσεν μίλησε την Παρασκευή σε διάσκεψη στο Βερολίνο επιστρέφοντας από την Αθήνα, όπου την προηγουμένη είχε συναντηθεί με στελέχη από τον τραπεζικό, τον ναυτιλιακό και τον βιομηχανικό κλάδο της Ελλάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk