Γ. Βαρεμένος: «Ναι στη συνεργασία με ΔΗΜ.ΑΡ όχι με ΠΑΣΟΚ»

Την Παρασκευή 25/5/2012 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου (καθημερινά 10:00-11:00) για την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ και για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Για την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ προς τα ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν την ευρωπαϊκή περιοδεία του κ Τσίπρα.{{{ moto }}}

Εγώ, όχι γιατί έχω αποκτήσει πολιτικά αντανακλαστικά, πολύ περισσότερο κομματικά, αυτό που βλέπω είναι ένας ανηλεής πόλεμος στο ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόκειται πραγματικά για φαινόμενο αυτό που συμβαίνει αυτό τον καιρό. Βάλλεται δηλαδή πανταχόθεν, κι από μέσα κι από έξω .Και παρόλα αυτά ο λαός του δίνει μια απίστευτη στήριξη. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που θα το εξετάσει ο ιστορικός του μέλλοντος μιας και διάγουμε ιστορικές στιγμές. Δεν υμνώ τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έτσι κι αλλιώς διάγουμε ιστορικές στιγμές πολλά θα έχει να πει ο ιστορικός του μέλλοντος Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει λέγεται στα αγγλικά «history in the making». Κρύβει πολλά κι αυτό. Εμένα ,όμως που κάνει τρομερή εντύπωση, επειδή έρχομαι και σε άμεση επαφή με τον κόσμο, πρόκειται πραγματικά για πολιτικό φαινόμενο.

Εγώ τον πόλεμο δεν βλέπω. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δεχτεί κριτική; Γιατί δεν ξεκαθαρίζει τι θα κάνει, αμέσως, μετά τις εκλογές.

Εδώ μιλάμε και για αχαρτογράφητα νερά. Δεν ξέρουμε ούτε γιατί πρέπει, ακριβώς να προετοιμαστούμε. Δεν ξέρουμε ακριβώς. Δεν λέω ότι είμαστε απροετοίμαστοι. Εγώ, μιλώντας ειλικρινά, σας λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα το οποίο στις προηγούμενες εκλογές πάλευε για να μπει στη Βουλή. Και μετά από δύο- δυόμισι χρόνια διεκδικεί την εξουσία. Είναι συνταρακτική εξέλιξη.

Είναι πράγματι φαινόμενο Αλλά πρέπει ένα κόμμα το οποίο δηλώνει έτοιμο να διαχειριστεί την εξουσία να μαθαίνει να διαχειρίζεται και την κριτική του Τύπου.

Υπάρχει περίπτωση να μην συμφωνήσω μαζί σας για την κριτική ότι πρέπει να είναι δεκτή και αποδεκτή και χρήσιμη σ ένα μεγάλο βαθμό. Αλίμονο, αν δεν υπήρχε η κριτική.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Με ποιόν θα κυβερνήσετε με τη ΔΗΜ. ΑΡ, το ΠΑΣΟΚ

Με τη Δημοκρατική Αριστερά, βέβαια. Εγώ τη βλέπω εν δυνάμει σύμμαχο. Αρκεί να αποδέχεται και η Δημοκρατική Αριστερά τις θέσεις μας.

Αλλά και πάλι μπορεί να μην φτάνουν αυτά τα δύο κόμματα.

Ε, αυτό θα το δούμε.

Με το ΠΑΣΟΚ μπορείτε να συνεργαστείτε

Για κυβερνητική συνεργασία σας απαντώ, όχι. Όμως αν θέλετε την πρόβλεψή μου, η οποία δεν είναι μόνο πρόβλεψη, κυβέρνηση θα σχηματιστεί οπωσδήποτε. Σε τρίτες εκλογές δεν πρόκειται να πάμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk