Amalfi, με διεθνείς ορίζοντες

Όταν φτάσαμε στην Πάχη συνειδητοποίησα ότι είχα πάρα πολλά χρόνια να βρεθώ σε αυτή την ήρεμη γωνιά της Αττικής, που αν και έχει αλλάξει εντελώς, διατηρεί ακόμα εκείνο το στοιχείο που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε τόπο διακοπών.

Ίσως για αυτό και να με ξάφνιασε διπλά το εστιατόριο Amalfi, με τον μοντέρνο του διάκοσμο, την ανοιχτή κουζίνα, με τον πάγκο του μπαρ, όπου μπορείς να φας τριγύρω της, και τον all day χαρακτήρα του, που το διαφοροποιούν αισθητά από τις γειτονικές του ψαροταβερνούλες και το κάνουν να φαντάζει σαν μια ευχάριστη «παραφωνία» μέσα στο άναρχα δομημένο χωριουδάκι, ακριβώς απέναντι από τη νησίδα Παχοπούλα.

Το ίδιο «απρόσμενη» είναι κι η κοσμοπολίτικη/μεσογειακή κουζίνα του, που καταφέρνει να ικανοποιήσει τα γούστα όλων μας. Πίτσες με άποψη, όπως εκείνη με το φρέσκο σολομό, το χρένο και τα κρεμμύδια, αλλά και διάφορα πιάτα ζυμαρικών που συνδυάζονται στον ίδιο κατάλογο με τα ριζότι, τις μοντέρνες σαλάτες.

Eξαιρετική η κατσαρόλα του ψαρά με τα ολόφρεσκα αχνιστά θαλασσινά από το γειτονικό Νεράκι (νέας Περγάμου) και τα πλούσια mix-grill (το μικρό με €25 και το μεγάλο με €35, που έρχεται σε μια πιατέλα 120 εκ. και μπορεί να «χορτάσει» μέχρι και έξι άτομα).

Μια μικρή, αλλά έξυπνη λίστα κρασιών, που προβάλει και τους δύο παραγωγούς της περιοχής, τα πληθωρικά επιδόρπια (λέγε με «σπασμένο μιλφέιγ») και ένα πραγματικά επαγγελματικό σέρβις έρχονται να ολοκληρώσουν αυτό που θεώρησα εξαρχής «στοιχείο της έκπληξης».

Δεν τρελάθηκα με το ριζότο που ήρθε παραπάνω του δέοντος al dente.

Θα πληρώσεις:€18-€30, χωρίς τα ποτά.

Στο λιμανάκι της Πάχης Μεγάρων, τηλ.: 22960 80804

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk