Συνάντηση Ιερώνυμου με Πούτιν και Κύριλλο

Συνάντηση στο Ναό του Σωτήρος και στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τους Θεσσαλονικείς Ισαποστόλους Κύριλλο και Μεθόδιο, που κήρυξαν το Ευαγγέλιο στους Σλάβους είχαν σήμερα Πέμπτη, στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος

Συνάντηση στο Ναό του Σωτήρος και στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τους Θεσσαλονικείς Ισαποστόλους Κύριλλο και Μεθόδιο, που κήρυξαν το Ευαγγέλιο στους Σλάβους είχαν σήμερα Πέμπτη, στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

«Σας καλοσωρίζω, είπε, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αρχιεπίσκοπο, και σας ευχαριστώ που επιλέξατε μια μέρα που διακρίνονται οι ρίζες που ενώνουν τους λαούς μας, την ημέρα της γιορτής των Κυρίλλου και Μεθοδίου και προσωπικής ονομαστικής εορτής του Πατριάρχη μας. Χαίρομαι που σας βλέπω».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, επεσήμανε τη σημασία που έχει για το Χριστιανισμό η σημερινή εορτή και δήλωσε ότι αισθάνεται την ανάγκη να γιορτάζουν όλοι οι Ορθόδοξοι λαοί ενωμένοι, ενώ δήλωσε χαρούμενος «για το γεγονός της ανάδειξής σας ως σημαίνοντος Ηγέτη στην Προεδρεία της Ρωσίας».

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αναφέρθηκε στα όσα συνδέουν τον ρωσικό και τον ελληνικό λαό οι οποίοι, όπως σημείωσε, γνωρίζονται από την αρχαία εποχή και τις ελληνικές αποικίες. «Εκείνο όμως που μας συνδέει περισσότερο, τόνισε, είναι ο Χριστιανισμός και οι κοινές ρίζες της Ορθοδοξίας. Πρέπει όλοι οι Ορθόδοξοι να είμαστε μαζί».

Αναφερόμενος στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που κυριαρχούν ο κ. Ιερώνυμος τόνισε με έμφαση ότι «όλοι έχουμε ο ένας την ανάγκη του άλλου». Και ζήτησε τη βοήθεια του Ρώσου Προέδρου καθώς, όπως δήλωσε «και εσείς μπορείτε να μας βοηθήσετε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk