«Είδαμε φυτά που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν στην Αθήνα»

Μουσική, ζωγραφική, παιχνίδι για τους μαθητές του δημοτικού, βόλτα στο πάρκο και γνωριμία με την ιδιαίτερη χλωρίδα που απέχει ελάχιστα μέτρα από το… Σύνταγμα. Η ευρωπαϊκή ημέρα Πάρκων γιορτάστηκε από τον δήμο Αθηναίων στον Εθνικό Κήπο. Περίπου 200 μαθητές κυρίως από σχολεία της Αθήνας επισκέφτηκαν τον εθνικό κήπο και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες

Μουσική, ζωγραφική, παιχνίδι για τους μαθητές του δημοτικού, βόλτα στο πάρκο και γνωριμία με την ιδιαίτερη χλωρίδα που απέχει ελάχιστα μέτρα από το… Σύνταγμα. Η ευρωπαϊκή ημέρα Πάρκων γιορτάστηκε από τον δήμο Αθηναίων στον Εθνικό Κήπο. Περίπου 200 μαθητές κυρίως από σχολεία της Αθήνας επισκέφτηκαν τον εθνικό κήπο και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ξεναγήθηκαν στο χώρο, από το επιστημονικό προσωπικό του Εθνικού Κήπου. Άκουσαν παραμύθια μετά…μουσικής, φύτεψαν παρτέρια , έφτιαξαν ζωγραφιές εμπνευσμένες από τους χώρους του κήπου, είδαν τις καλύτερες ζωγραφιές να βραβεύονται. «Είδαμε φυτά που δεν ξέραμε ότι υπήρχαν στην Αθήνα» λένε δυο μαθητές από το 36ο δημοτικό σχολείο που βρίσκεται στο λόφο του Στρέφη. Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη Φακίρη, δάσκαλο στο συγκεκριμένο σχολείο «η εκδρομή θα βοηθήσει τα παιδιά να ξεφύγούν λίγο». Έχει παρατηρήσει πως «αρκετά παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα που έχουν σχέση με την οικονομική συγκυρία στο σπίτι τους και αυτό το καταλαβαίνεις και από τη συμπεριφορά τους στο σχολείο. Τέτοιες εκδρομές είναι πολύ καλές γιατί συνδυάζουν το ψυχαγωγικό με το επιμορφωτικό κομμάτι».

Τον Εθνικό Κήπο επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους του κήπου και μίλησε με τους μαθητές και τους εργαζόμενους στον κήπο. Αναφέρθηκε στο επόμενο σχέδιο του δήμου όσον αφορά τους χώρους πρασίνου που περιλαμβάνει «μια πράσινη πλατεία στην οδό Ακαδημίας».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Άγγελο Αντωνόπουλο ο καλλωπισμός και η διατήρηση των χώρων πρασίνου της πρωτεύουσας είναι από τις προτεραιότητες του δήμου. «Υπάρχουν κάποιες περιοχές όπως τα Τουρκοβούνια που καθαρίστηκαν πρόσφατα και πλέον μπορούν οι Αθηναίοι εκεί να κάνουν τη βόλτα τους ή να περάσουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς, σε μια εποχή που η κυριακάτικη εκδρομή μακριά από το σπίτι μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρή».

Επιπλέον, πρόσφατα ο δήμος αντικατέστησε πολλά από τα παλιά δέντρα που υπάρχουν στα πεζοδρομία με καινούργια. Η ελπίδα των ανθρώπων του δήμου είναι πέρα από την φροντίδα των εργαζόμενων να υπάρξει και ευαισθητοποίηση των Αθηναίων σε τέτοια ζητήματα. «Αυτό δεν απαιτεί χρήματα, απλά επαγρύπνηση. Για παράδειγμα τα συγκεκριμένα δέντρα θα μπορούσαν να ποτίζονται από τους κατοίκους της πλησιέστερης πολυκατοικίας» σχολιάζει ο κ. Αντωνόπουλος. «Το ζήτημα είναι οι Αθηναίοι να γνωρίσουν και αγαπήσουν το πράσινο και τους κήπους της πόλης τους».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk