Αεροπορικό καλειδοσκόπιο

Ο καλλιτέχνης Ααρον Κόμπλιν ειδικεύεται στην συλλογή και επεξεργασία τεραστίων ποσοτήτων δεδομένων ενός συγκεκριμένου τομέα και την μετατροπή τους στην συνέχεια σε εντυπωσιακές γραφιστικές αναπαραστάσεις. Το τελευταίο του δημιούργημα που έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας είναι μια τέτοια αναπαράσταση της αεροπορικής κίνησης που λαμβάνει χώρα κατά την διάρκεια ενός 24ωρου στις ΗΠΑ.

http://www.youtube.com/watch?v=ystkKXzt9Wk&feature=player_detailpage#t=47s

Ο καλλιτέχνης Ααρον Κόμπλιν ειδικεύεται στη συλλογή και επεξεργασία τεραστίων ποσοτήτων δεδομένων από ένα τομέα και την μετατροπή τους στην συνέχεια σε εντυπωσιακές γραφιστικές αναπαραστάσεις. Το τελευταίο του δημιούργημα που έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας είναι μια γραφιστική αναπαράσταση της αεροπορικής κίνησης που λαμβάνει χώρα κατά την διάρκεια ενός 24ωρου στις ΗΠΑ.

Ο Κόμπλιν που εργάζεται στην Google έλαβε δεδομένα από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ και έφτιαξε αυτή την αναπαράσταση η οποία έλαβε τον χαρακτηρισμό «Καλειδοσκόπιο». Πρόκειται για ένα βίντεο που παρουσιάζει την πορεία μιας πτήσης με μια χρωματιστή γραμμή. Οι γραμμές πολλαπλασιάζονται και διαπλέκονται όσο αυξάνεται ο αριθμός των πτήσεων δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Οι γραμμές κάποια στιγμή μοιάζουν σαν να «σκιτσάρουν» τον χάρτη των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk