Η μεγάλη απειλή

Οι ταυτόσημες δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, αλλά και εκείνες των υπουργών Οικονομικών που ακολούθησαν, μόνο αισιοδοξία δεν μεταδίδουν για την ελληνική υπόθεση. Αντιθέτως, μάλιστα, όσοι παρακολουθούν από κοντά τα ευρωπαϊκά πράγματα, ανησυχούν περισσότερο μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Γιατί, απλούστατα, εκτιμούν ότι η γενικευμένη συζήτηση του ελληνικού θέματος σε πανευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα διαμορφώνει δυναμική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Κάτι που υποτιμάται από τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις και ιδιαιτέρως από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιμένει στη γραμμή της δήθεν ευρωπαϊκής μπλόφας, χωρίς να αντιλαμβάνεται τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τη χώρα και τους πολίτες της.

Η μεγάλη απειλή | tovima.gr

Οι ταυτόσημες δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, αλλά και εκείνες των υπουργών Οικονομικών που ακολούθησαν, μόνο αισιοδοξία δεν μεταδίδουν για την ελληνική υπόθεση. Αντιθέτως, μάλιστα, όσοι παρακολουθούν από κοντά τα ευρωπαϊκά πράγματα, ανησυχούν περισσότερο μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Γιατί, απλούστατα, εκτιμούν ότι η γενικευμένη συζήτηση του ελληνικού θέματος σε πανευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα διαμορφώνει δυναμική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Κάτι που υποτιμάται από τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις και ιδιαιτέρως από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιμένει στη γραμμή της δήθεν ευρωπαϊκής μπλόφας, χωρίς να αντιλαμβάνεται τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τη χώρα και τους πολίτες της.

Κακά τα ψέματα, η απειλή για τη χώρα είναι μεγάλη και θα περίμενε κανείς περισσότερη υπευθυνότητα απ’ όλους. Και αυτό, γιατί τυχόν διαμόρφωση συνθηκών αποχώρησης από την ευρωζώνη και κατ’ επέκταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ισοδυναμούσε με εθνική ήττα πρώτου μεγέθους, την οποία κανένα κόμμα δεν θα μπορούσε να σηκώσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk