ΣΕΤΕ: Οχι σε μειώσεις κάτω από τη συλλογική σύμβαση

Κατηγορηματικά αντίθετος στη μείωση των κατώτατων μισθών – ημερομισθίων από τα επίπεδα που είχαν καθοριστεί στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), δηλώνει εκ νέου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Κατηγορηματικά αντίθετος στη μείωση των κατώτατων μισθών – ημερομισθίων από τα επίπεδα που είχαν καθοριστεί στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), δηλώνει εκ νέου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό αμείβονται με βάση τις κλαδικές – ομοιοεπαγγελματικές – τοπικές συμβάσεις, που προβλέπουν υψηλότερες αμοιβές για τους εργαζόμενους από αυτές τις ΕΓΣΣΕ.

Ο Σύνδεσμος θα καταθέσει τη βασική του θέση την Παρασκευή στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του διαλόγου για τις εργασιακές σχέσεις.

Το ενδιαφέρον του τουριστικού τομέα επικεντρώνεται στο επίπεδο των κλαδικών συμβάσεων και στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός πραγματικά ανταγωνιστικού και κοινωνικά δίκαιου πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις.

Την ίδια ώρα ο ΣΕΤΕ επιρρίπτει ευθύνες «για το στρεβλό εργασιακό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες και ισχύει μέχρι σήμερα», στους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις για την ΕΓΣΣΕ, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα ουδέποτε συμμετείχε ο τουρισμός και κατ’ επέκταση ο Σύνδεσμος.

Παράλληλα, ως πρόσφατα αναγνωρισμένος κοινωνικός εταίρος υποστηρίζει την ανάγκη επανατοποθέτησης των εργασιακών σχέσεων σε ένα νέο ανταγωνιστικό πλαίσιο απαραίτητο για την εγχώρια οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό επικαλείται τη θέση του για την ανάγκη εξορθολογισμού του πλαισίου των εργασιακών σχέσεων, η οποία είχε κοινοποιηθεί στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου προς τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ειδικά για τον τουριστικό τομέα, όπου παρατηρούνται κατά περίπτωση σημαντικές αποκλίσεις στις κλαδικές – ομοιοεπαγγελματικές – τοπικές συμβάσεις, σε σχέση με την ΕΓΣΣΕ, ο Σύνδεσμος είχε προτείνει την επανεξέταση των κλαδικών συμβάσεων (και όχι της ΕΓΣΣΕ) και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Πρότεινε επίσης τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους σε συνδυασμό με την εφαρμογή σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, της ηλεκτρονικής κάρτας παρακολούθησης εργασίας και την πληρωμή της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών μέσω τραπέζης με σκοπό την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk