«Μεγαλώνει» η Τέρνα Ενεργειακή

Αναπτυξιακές χρονιές θα είναι το 2012 και το 2013 για την Τέρνα Ενεργειακή εκτιμά η διοίκηση της εταιρείας καθώς έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος μέσω της χρηματοδότησης πόρων ύψους 337 εκατ. ευρώ

Αναπτυξιακές χρονιές θα είναι το 2012 και το 2013 για την Τέρνα Ενεργειακή εκτιμά η διοίκηση της εταιρείας καθώς έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος μέσω της χρηματοδότησης πόρων ύψους 337 εκατ. ευρώ.
Μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Γ. Περιστέρης ανέφερε ότι παρά τις σημαντικές δυσκολίες που υπάρχουν, ο όμιλος κατάφερε να εξασφαλίσει 133 εκατ. ευρώ για έργα εντός Ελλάδας, 148 εκατ. ευρώ για έργα στις ΗΠΑ και 56 εκατ. ευρώ για έργα στην Πολωνία.
Αυτή τη στιγμή η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή λειτουργεί εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνολικής ισχύος 350 MW, εκ των οποίων 240 MW στην Ελλάδα και 110 ΜW στο εξωτερικό (80 MW στην Πολωνία και 30 MW στη Βουλγαρία), ενώ επιπλέον 383 MW είναι σε φάση κατασκευής ή έτοιμα προς κατασκευή στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Απαντώντας σε ερωτήματα που έθεσαν οι μέτοχοι της εταιρείαςο κ. Περιστέρης, σημείωσε ότι «η αγορά ενέργειας συνεχίζει να λειτουργεί με έναν απολύτως στρεβλό τρόπο που οδηγεί διαρκώς σε διεύρυνση των ελλειμμάτων της, ενώ έχει ως αποτέλεσμα και την απαξίωση της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας, της ΔΕΗ. Η αγορά ενέργειας είναι ελλειμματική διότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος υπολείπονται του πραγματικού κόστους παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται ο παραλογισμός με το λεγόμενο Ειδικό Τέλος ΑΠΕ, το οποίο συνεχίζει να υφίσταται με αυτή τη στρεβλή ονομασία παρά το γεγονός ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ΑΠΕ».

Το 2011 η εταιρεία εμφάνισε ενοποιημένες πωλήσεις 76,1 εκατ. ευρώ (+28,9%) και καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 14,6 εκατ. ευρώ (+53,4%).

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε η διανομή καθαρού πληρωτέου μερίσματος 0,048268 ευρώ ανά μετοχή, όπως και η επιστροφή κεφαλαίου για τον μέτοχο ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά σε κάθε μέτοχο αναλογεί καθαρό πληρωτέο ποσό περίπου 0,10 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα, αποφασίστηκε η ακύρωση 5.220.000 εκ των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία και η έκδοση 5.205.670 νέων μετοχών και η δωρεάν διανομή τους στους μετόχους σε αναλογία μία για κάθε 20 παλαιές.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 109 εκατ. ευρώ όταν στο ταμείο της εταιρείας βρίσκονται 167 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk