Γ. Προβόπουλος: Εως τη Δευτέρα τα 18 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης

Οι τράπεζες θα λάβουν τα πρώτα 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους την Παρασκευή ή την Δευτέρα, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

Οι τράπεζες θα λάβουν τα πρώτα 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους την Παρασκευή ή την Δευτέρα, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας είναι σημαντικό ότι κεφάλαια 18 δισ. ευρώ μπαίνουν αύριο ή τη Δευτέρα στις τράπεζες», είπε ο κ. Προβόπουλος.

«Πολλά ακούγονται για τις τράπεζες», παρατήρησε ο κ. Παπούλιας, για να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος: «Σε μία περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας είναι σημαντικό να διατίθενται 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Είναι θετικό που είχαμε δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών για να αναληφθούν πρωτοβουλίες ανάπτυξης. Η ανάπτυξη, όμως, περνάει μέσα από την ίδια τη χώρα».

Ο κ. Προβόπουλος πρόσθεσε πως για να προχωρήσει η ανάπτυξη χρειάζεται επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, κλείσιμο οργανισμών που ζουν από τους πόρους των πολιτών και αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ύψους περίπου 15 δισ. που «λιμνάζουν» στις Βρυξέλες.

Όσο για την εκροή καταθέσεων, ο κ. Προβόπουλος είπε ότι πρόκειται για εκροή πόρων από την πραγματική οικονομία που πρέπει να αντιστραφεί για να διατεθούν στην πραγματική οικονομία.

Η ανάπτυξη είναι συνάρτηση όλων αυτών και με αυτά χρειάζεται να ασχοληθούμε και όχι με διάφορα άλλα, όπως κάνουμε τελευταία, κατέληξε ο κ. Προβόπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk