Υδροναύτες, οι φρουροί της θάλασσας

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Υδροναύτες ιδρύθηκε το 2010 από μια ομάδα ανθρώπων που επί σειρά ετών πραγματοποιούσε έναν μεγάλο αριθμό περιβαλλοντικών δράσεων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίες προκάλεσαν ιδιαίτερα μεγάλη αίσθηση, καθώς το επίκεντρο τους είναι ο βυθός των θαλασσών και λιμνών.

Η ιδιαιτερότητα των δράσεων αυτών έχει αναδείξει τους «Υδροναύτες» στη συνείδηση του κόσμου ως «φρουρούς» των βυθών της Ελλάδας. Η συχνότητα με την οποία πραγματοποιούνται οι δράσεις της, αλλά και τα αποτελέσματα αυτών έχουν κάνει ξεκάθαρο τον χαρακτήρα της οργάνωσης, αλλά και την πίστη στο όραμα της. Η οργάνωση «Υδροναύτες» βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό και δεν λαμβάνει κανενός είδους οικονομική ενίσχυση από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

Παράλληλα με τις οικολογικές δράσεις και τον ακτιβισμό, προσπαθεί να αναδείξει την δραστηριότητα της αυτόνομης κατάδυσης, την ομορφιά του «σιωπηλού» κόσμου, την υποβρύχια πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και την ελληνική θαλασσινή ιστορία. Επίσης, πιστεύοντας πως η κατάδυση δεν περιορίζει, αλλά αντίθετα απευθύνεται σε όλους, η οργάνωση έχει δημιουργήσει καταδυτικά τμήματα ΑΜΕΑ, καθώς και παιδικά προγράμματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Υδροναύτες και τις δραστηριότητες τους, μπορείτε να βρείτε εδώ ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6978727383.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα