Ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη

Mε τίτλο «Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη» το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ξεκινάει την 1η Ιουνίου το πρόγραμμα του, το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης για όσους τουρίστες παραθερίζουν σε γειτονικά θέρετρα.

Mε τίτλο «Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη» το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ξεκινάει την 1η Ιουνίου το πρόγραμμα του, το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης για όσους τουρίστες παραθερίζουν σε γειτονικά θέρετρα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να επιδοτήσει κατά τη θερινή περίοδο το κόστος ξενάγησης τουριστών, οι οποίοι κάνουν τις διακοπές τους στη Χαλκιδική, την Πιερία και τις άλλες γύρω παραθαλάσσιες περιοχές και θα συμμετάσχουν σε ημερήσιες εκδρομές στο κέντρο της πόλης.

«Με το πρόγραμμα «Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη» θέλουμε να τονώσουμε την αγορά του ιστορικού κέντρου με τη διευκόλυνση της πρόσβασης των τουριστών στην περιοχή. Μ’ αυτό τον τρόπο οι τουρίστες θα έχουν κάποιες ώρες στη διάθεση τους να γνωρίσουν την πόλη, να δουν τα αξιοθέατα, αλλά και να κάνουν τα ψώνια τους» αναφέρει ο κ. Κώστας Ποσειδώνος, επιστημονικός σύμβουλος του Ε.Ε.Θ.
Σε συνεννόηση με τους τουριστικούς πράκτορες τα λεωφορεία θα σταματάνε στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αριστοτέλους και θα αποβιβάζουν τους επισκέπτες. Ο ξεναγός, ο οποίος θα έχει επίσημη άδεια από τον ΕΟΤ, θα πηγαίνει στα γραφεία του Επιμελητηρίου, όπου θα συμπληρώνει βεβαίωση με τα στοιχεία τα δικά του, του τουριστικού γραφείου, του λεωφορείου αλλά και τον αριθμό των ατόμων του γκρουπ. Από εκεί θα λαμβάνει ειδικούς φακέλους, οι οποίοι θα περιέχουν χάρτες και πληροφορίες για την πόλη και την αγορά της, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, κάρτα μπόνους του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης με εκπτώσεις σε 400 καταστήματα και τον κατάλογο με τα συνεργαζόμενα καταστήματα.
«Πριν δύο χρόνια είχαμε πραγματοποιήσει ένα παρόμοιο πρόγραμμα μόνο που η αποβίβαση γινόταν στο λιμάνι και όχι στο κέντρο της πόλης. Είχαμε μάλιστα πολύ καλά αποτελέσματα, αφού είχαμε δεχτεί 130 λεωφορεία και οι επισκέπτες τόνωσαν σε μεγάλο βαθμό την αγορά της πόλης» συμπληρώνει ο κ. Ποσειδώνος.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία το ΕΕΘ απευθύνθηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης με αίτημα τον χαρακτηρισμό της δεύτερης απότμησης της Εγνατίας οδού στο άγαλμα του Βενιζέλου με κατεύθυνση προς την πλατεία Δημοκρατίας ως χώρο αποβίβασης και επιβίβασης των τουριστών στα τουριστικά λεωφορεία, με παράλληλη αστυνόμευση του έργου από την Δημοτική Αστυνομία και την αστυνομία.

Επιπλέον το ΕΕΘ έθεσε υπόψη του δήμου και των αστυνομικών αρχών προβλήματα που έχουν εντοπίσει οι τουριστικοί πράκτορες – μέλη του Επιμελητηρίου και συνδέονται με την παρουσία των τουριστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα κυριότερα είναι η καθαριότητα της πόλης, η έλλειψη δημόσιων χώρων υγιεινής, ο μεγάλος αριθμός επαιτών, το παρεμπόριο, και η ανεξέλεγκτη δράση των πορτοφολάδων, που δυσφημούν την πόλη και απωθούν τους τουρίστες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk