Χαμογελαστός και σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση εμφανίστηκε ξανά ο Τσάβες

Με δυνατή φωνή και χωρίς σημάδια εξάντλησης, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση – σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση – 15 μέρες μετά το πέρας της τελευταίας του χημειοθεραπείας στην Κούβα

Με δυνατή φωνή και χωρίς σημάδια εξάντλησης, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση – σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση – 15 μέρες μετά το πέρας της τελευταίας του χημειοθεραπείας στην Κούβα.

Προήδρευσε του υπουργικού συμβουλίου στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, αστειευόμενος με τους υπουργούς και δηλώνοντας: «Στις ερχόμενες εκλογές θα επιτύχουμε την πρωτοφανή ήττα της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι ένα στάδιο στον αγώνα μας για την μεγάλη πρόκληση: να περάσει η χώρα σε νέα φάση».

Ο Τσάβες αναφερόταν στις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου, καθώς η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων εκπνέει εντός του Ιουνίου. Παρά το γεγονός οτι είναι καρκινοπαθής έχει ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει άλλη μία εξαετή προεδρική θητεία.

Στόχος του, όπως επανέλαβε απευθυνόμενος στους υπουργούς του, είναι να επιτύχει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8% και μονοψήφιο πληθωρισμό – ο τελευταίος «τρέχει» συτή τη στιγμή με ποσοστό 27,6%.

Κύριος αντίπαλος του Τσάβες τον Οκτώβριο θα είναι ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως Σοσιαλδημοκράτης Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος προβάλλει ως πρότυπο για την Βενεζουέλα την επιτυχημένη κεντροαριστερή διακυβέρνηση του πρώην προέδρου Λούλα στην Βραζιλία.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος