Η βούληση των διοικούντων την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την παραμονή του κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο της ομάδας θεωρείται δεδομένη. Ηδη ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας έχει κάνει μια διερευνητική συζήτηση με τον πολύπειρο τεχνικό, ενώ και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ και εμπνευστής του Σωματείου Φίλων ΠΑΟ κ. Γιάννης Αλαφούζος, τόνισε ότι η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών αποτελεί προτεραιότητα για το Τριφύλλι. Το ίδιο ισχύει και για την τεχνική επιτροπή των Πρασίνων που απαρτίζεται από τους παλαίμαχους άσους της ομάδας κκ. Μίμη Δομάζο, Βασίλη Κωνσταντίνου και Κώστα Ελευθεράκη, οι οποίοι θεωρούν τον κ. Φερέιρα ως τον ιδανικό για το χτίσιμο μιας νέας ομάδας που θα μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστική.

Οπως γίνεται αντιληπτό, άπαντες (ακόμη και οι οπαδοί οι οποίοι στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ φώναξαν πολλές φορές ρυθμικά το όνομα του Πορτογάλου) επιθυμούν την παραμονή του κόουτς Φερέιρα και την επόμενη σεζόν στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Παρ’ όλα αυτά, οι διοικούντες το Τριφύλλι, επί του παρόντος, δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα το συγκεκριμένο στον πρώην προπονητή της Πόρτο καθώς η αδειοδότηση (ή μη) της ομάδας από την UEFA και την ΕΠΟ θα κρίνει εν πολλοίς και το μέλλον των Πρασίνων.

Μολονότι πάντως ο κ. Φερέιρα, κατ’ αρχάς φέρεται να είναι θετικός ως προς την παραμονή του, είναι βέβαιο ότι εφόσον η ομάδα αποκλειστεί από τα Κύπελλα Ευρώπης δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του Τριφυλλιού. Σε αυτή την περίπτωση άλλωστε και οι Πράσινοι θα κινηθούν με μια ομάδα χαμηλού μπάτζετ, νεαρών ποδοσφαιριστών και ενός προπονητή με μικρό κόστος…

Αλαφούζος: «Ο ΠΑΟ στην εντατική με σωληνάκια»

Εν τω μεταξύ, ο κ. Αλαφούζος μιλώντας στον NovaΣπορ fm αναφέρθηκε στη νέα σελίδα που γυρίζει για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αναλυτικά, ο κ. Αλαφούζος δήλωσε:

Για την εταιρεία λαϊκής βάσης:

«Είναι μια λύση για το μέλλον για τις ελληνικές ομάδες. Πρέπει να κινητοποιηθούμε πλέον εμείς οι οπαδοί, όλων των ομάδων να τις ενισχύσουμε να τις πάρουμε στα χέρια μας. Να έχουμε διαφάνεια και βάζοντας ό,τι θέλει ο καθένας να τις κάνουμε πιο ανταγωνιστικές».

Για τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει:

«Έχουμε συγκεντρώσει χρήματα. Θα απευθυνθούμε σε εταιρείες για χορηγίες και θα μπουν και άλλα χρήματα»

Για την αδειοδότηση της ομάδας:

«Είναι το επόμενο μεγάλο εμπόδιο που πρέπει να περάσουμε. Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι έχουμε εξασφαλίσει την επιβίωση του Παναθηναϊκού και να αποφύγουμε περιπέτειες τύπου χρεοκοπίας, πρωτοδικείου. Είμαστε ακόμη στην εντατική αλλά ελπίζουμε ότι τα σωληνάκια θα τα βγάλουμε τις επόμενες ημέρες. Ο ΠΑΟ, αυτή την στιγμή, και από φίλους τους και από δικά του έσοδα έχει χρήματα. Γίνεται αγώνας δρόμου για να μαζέψουμε χρήματα. Χρειάζονται 7-9 εκατομμύρια για να επιβιώσει η ομάδα. Κοντεύουμε να τα φτάσουμε. Δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμη. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. 50-50 αν θα μπορέσουμε».

Για το δάνειο:

«Πριν από 15 ημέρες το θεωρούσα δεδομένο. Ηταν δάνειο με εγγυήσεις. Ηταν προεξόφληση μέρος των εσόδων του ΠΑΟ και είχε και προσωπικές εγγυήσεις επιχειρηματιών. Υπήρχαν όμως παρεμβάσεις που, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, ήταν αρκετές για να ανατρέψουν τη θέληση που υπήρχε για να δοθεί δάνειο στον Παναθηναϊκό. Πάμε σε λύσεις εσωτερικές. Δεν ξεχνάμε τις παρεμβάσεις που έγιναν. Ενα είδος παρέμβασης ήταν οι εφημερίδες του Ολυμπιακού που μίλησαν για σκάνδαλο εθνικό. Η ανατροπή των σχεδίων για το δάνειο έγιναν με τις παρεμβάσεις που σας περιέγραψα. Οι τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία. Όταν υπάρχει μια δημόσια αντίδραση για το δάνειο στον Παναθηναϊκό δημιουργείται ένα ηθικό θέμα στην τράπεζα. Πρέπει όλοι αυτοί που δημιουργούν προβλήματα στο ποδόσφαιρο να αναλογίζονται ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να προάγουμε τον ηθικό ανταγωνισμό».

Για τα λάθη από τους μετόχους:

«Υπάρχει η κόντρα των μετόχων, οπαδών κτλ. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η προσπάθεια του κ. Βγενόπουλου απέφερε χρήματα, ασχέτως εάν τα χρήματα επενδύθηκαν με τον ιδανικό τρόπο ή έγιναν λάθη. Κανείς δεν μπορεί να μην πει ότι ήταν θετικότατη η προσπάθεια. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την συνεισφορά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, αν και βρίσκει πολλούς οπαδούς αντίθετους. Τόσα χρόνια στήριξαν τον ΠΑΟ. Μπορεί να έκαναν λάθη μεγάλα και η συμπεριφορά των τελευταίων μηνών να είναι λανθασμένες αποφάσεις. Αλλά και οι οπαδοι του Παναθηναϊκού δεν φέρθηκαν καλά σε ανθρώπους που έβαλαν χρήματα. Εμένα η ομάδα που αρέσει να ανήκει στους οπαδούς της. Και όχι σε έναν άνθρωπο που θα χρηματοδοτεί συνέχεια».

Για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν:

«Η χθεσινή ημέρα ήταν ιστορική, αλλά έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμη. Οι άνθρωποι που προσπαθούμε να οργανώσουμε τον ΠΑΟ ασχοληθήκαμε για να τακτοποιήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τα εσωτερικά μας. Τώρα τρέχουμε να βρούμε αρκετά λεφτά για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Δεν είχαμε καιρό να δούμε τι μπάτζετ θα έχουμε το χρόνου που θα εξαρτηθεί από τα χρήματα που θα βάλουμε εμείς οι Παναθηναϊκοί, ούτε να συζητήσουμε με τον προπονητή, που θέλουμε να μείνει. Ο ίδιος ο προπονητής μάς έχει πει ότι τα χρήματα είναι ένα θέμα, αλλά παίζει ρόλο και το ποδοσφαιρικό ήθος στην Ελλάδα. Μας είπε και για το θέμα των οπαδών που δημιουργούν επεισόδια και για τη διαιτησία και για τους παράγοντες. Δεν εννοώ ότι αδικείται ο ΠΑΟ αλλά πως αλλοιώνεται το πρωτάθλημα. Συστηματικά από μια ομάδα. Κάποιοι πλουτίζουν εις βάρος των οπαδών. Αφού τους ξέρουμε. Κάποιοι είναι στη φυλακή. Πρέπει όμως εμείς οι ίδιοι να αποβάλουμε τα στοιχεία αυτά.

Εμείς σας σωματείο και σαν ΠΑΟ θα πρέπει να κάνουμε ανοίγματα και προς Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και προς όλες τις παραδοσιακές ελληνικές ομάδες για να κάνουμε μια συζήτηση, για να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας και επηρεασμού διαιτησίας. Οφείλουμε να κάνουμε αυτή την προσπάθεια σαν ένα πρώτο βήμα».