Η πρώτη διαστοματική αφαίρεση όγκου στον λάρυγγα με το Da Vinci S

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο «Υγεία» η πρώτη στην Ελλάδα διαστοματική επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τον λάρυγγα, με το Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής Da Vinci S.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο «Υγεία» η πρώτη στην Ελλάδα διαστοματική επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τον λάρυγγα, με το Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής Da Vinci S.

Η επέμβαση διενεργήθηκε σε γυναίκα ηλικίας 65 ετών, που είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του δεξιού ημιμορίου του λάρυγγα.

Όπως δήλωσε η χειρουργός κυρία Ανατολή Παταρίδου, η κάθετη μερική λαρρυγγεκτομή γίνεται συνήθως με εξωτερικές τομές ή ενδοσκοπικά με Laser, με αποτέλεσμα τον σημαντικό τραυματισμό και πόνο του πάσχοντα. Με τη ρομποτική χειρουργική, η επέμβαση γίνεται διαστοματικά, χωρίς εξωτερικές τομές, μέσω ενός ειδικού διαστολέα. Μάλιστα, χάρη στην τρισδιάστατη εικόνα και τη δυνατότητα περιστροφής των μικροεργαλείων μέσω των βραχιόνων του ρομπότ, δε χρειάστηκε τραχειοστομία, ούτε μετάγγιση αίματος.
Σύμφωνα με την κυρία Παταρίδου, η ρομποτική χειρουργική στο λάρυγγα έχει σαφή πλεονεκτήματα, καθώς δεν θίγει τους γύρω υγιείς ιστούς και εξασφαλίζει:

-ελάχιστη έως μηδενική αιμορραγία, διεγχειρητικά και μετεγχειρητικά,

-ήπιο μετεγχειρητικό πόνο σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει με άλλες χειρουργικές τεχνικές,

-ταχύτερη επούλωση των τραυματισμένων επιφανειών,

– πολύ μικρότερο οίδημα στην περιοχή του ανώτερου αεραγωγού με αποτέλεσμα να αποφεύγονται η τραχειοστομία και τα μετεγχειρητικά προβλήματα κατάποσης, και

-μικρότερη νοσηλεία και ταχύτερη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk