Συνάντηση Τσίπρα – Ρουπακιώτη για μορατόριουμ στη μετενέργεια

Με τον υπουργό Εργασίας Αντ.Ρουπακιώτη συναντάται το μεσημέρι της Τετάρτης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Ρουπακιώτης έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει ένα μορατόριουμ στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων έως τις εκλογές. Σε αυτό το…

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αναστολή των μέτρων που μειώνουν συντάξεις και μισθούς, όπως και αυτών για τη μετενέργεια και τις συλλογικές συμβάσεις επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας κ. Αντ. Ρουπακιώτη.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία του υπουργού, αντιλαμβανόμενος ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και η παρέμβασή της είναι περιορισμένη.

«Θέση μας είναι ότι η υπηρεσιακή αυτή κυβέρνηση πρέπει να αναστείλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της ως υπηρεσιακή, την εφαρμογή μέτρων που μειώνουν συντάξεις και μισθούς, μέτρων που διαλύουν το δικαιακό μας νομικό πλέγμα.

» Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη μετενέργεια να παγώσει η άρση της μετενέργειας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών ήταν διαπραγματευτής του δεύτερου μνημονίου.

«Θα ήθελα να τον καλέσω εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού, να κατονομάσει ποια ήταν αυτά τα επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα που επέβαλαν στην τρόικα αυτούς τους νόμους που σήμερα μειώνουν το εισόδημα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα από 25 έως 50%. Να τα κατονομάσει να τα μάθουμε κι εμείς. Μήπως είναι αυτοί που όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να βυσσοδομούν με λύσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της προσπάθειάς μας να ανατρέψουμε το μνημόνιο και τους αντικοινωνικούς, αντεργατικούς αυτούς νόμους;» αναρωτήθηκε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk