Πανελλαδικές: Βατά τα Μαθηματικά, παγίδα στη Βιολογία

Σε τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας, τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, την Ιστορία και την Φυσική διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σε τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας, τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, την Ιστορία και τη Φυσική διαγωνίστηκαν την Τετάρτη οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Τα Μαθηματικά, τα οποία είναι και κρίσιμο μάθημα για όσους επιδιώκουν την εισαγωγή τους σε οικονομικά Τμήματα, ήταν εφέτος βατά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών και βαθμολογητών που μίλησαν στο «Βήμα». «Καλύπτεται όλη η ύλη» ανακοίνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. «Υπάρχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία. Η επιτυχής αντιμετώπιση των θεμάτων απαιτεί κριτική σκέψη, πολύ καλή προετοιμασία και δυνατότητα συνδυασμού γνώσεων από διαφορετικά κεφάλαια. Τα θέματα χαρακτηρίζονται μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας από τα αντίστοιχα περσινά» καταλήγει.

Ωστόσο στη Βιολογία το θέμα Δ2, που ζητούσε από τους υποψηφίους να προσδιορίσουν εικόνες του νέφους της Αθήνας σε διαφορετικές ώρες της ημέρες, κρίνεται από βιολόγους ως αμφιλεγόμενο και πιθανολογείται ότι μπορεί να δυσκολέψει πολλούς μαθητές. Το θέμα αυτό μπορεί να «κοστίσει» έως και 2 μονάδες στις είκοσι, όπως λένε εκπαιδευτικοί στο «Βήμα». Παράλληλα και οι μαθητές κατά την έξοδό τους από τα εξεταστικά κέντρα, φάνηκαν προβληματισμένοι από τον βαθμό δυσκολίας, των θεμάτων στη βιολογία.

Στην Ιστορία και τη Φυσική, όπου όμως διαγωνίζονται μόνο λίγες εκατοντάδες υποψηφίων τα θέματα ήταν αναμενόμενης δυσκολίας και δεν παρουσίασαν προβλήματα ή ασάφειες.

Την Παρασκευή οι υποψήφιοι εξετάζονται στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δυο κύκλων) και τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk