Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «You May»

Την Πέμπτη 24/05/2012 στην εκπομπή «Η Πράβντα στον ΒΗΜΑ fm» με τη Μαρία Νταλίανη και τον Ηλία Καννέλη (καθημερινά 13:00-14:00)

Η Ομάδα Χορού της Ζωής Δημητρίου παρουσιάζει το You May!, μία νέα χοροθεατρική πρόταση που διερευνά τις σφαίρες της φαντασίας, της επιθυμίας και τον κινδύνου στη σημερινή κοινωνία, στις 24-27 Μαΐου 2012, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Η νέα δουλειά της εγκατεστημένης στο Λονδίνο Ζωής Δημητρίου ανιχνεύει τα όρια της ανοχής και τα περιθώρια ρίσκου μέσα στην αυστηρή δομή της σημερινής κοινωνίας. Σύμφωνα με τις θεωρίες για την «κοινωνία του ρίσκου», οι σκοτεινές πλευρές της προόδου, όπως ο πυρηνικός κίνδυνος, οι κλιματικές αλλαγές και η οικονομική κρίση, καθορίζουν τις κοινωνικές συγκρούσεις κάνοντας το σύγχρονο άνθρωπο να υποφέρει από απωθημένα άγχη και φόβους.

Αντλώντας την έμπνευσή της από την αριστουργηματική ταινία La Jetée (1962) του πρωτοπόρου Γάλλου κινηματογραφιστή Chris Marker, η ανερχόμενη χορογράφος προτείνει νέες μορφές σκηνικής αφήγησης διευρύνοντας με τόλμη το χορογραφικό της λεξιλόγιο.
{{{ moto }}}

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010

Η παράσταση συνδυάζει ζωντανή κίνηση (χορογραφία της Ζωής Δημητρίου), σχεδιασμό φώτων (από τον Chahine Yavroyan), πρωτότυπη μουσική επένδυση (από τον Andy Pink) και σκηνική επένδυση (από την Ingrid Hu).

Το You May! είναι μια συμπαραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Laban Theatre (Λονδίνο). Υποστηρίζεται επίσης από τα θέατρα The Place (Λονδίνο) και Arnolfini (Μπρίστολ), από το Arts Council της Αγγλίας και το Βρετανικό Συμβούλιο.

«Ένα τοπίο γεγονότων, μια σκαλωσιά που υποστηρίζει διάφορες επιφάνειες στις οποίες μπορούμε να προβάλλουμε τις επιθυμίες μας, μια σειρά ανοιχτών δυνατοτήτων, όπου οι κανόνες που τίθενται γεννιούνται στις ανταλλαγές μεταξύ των δύο περφόρμερ και του κοινού.» – Ζωή Δημητρίου

Μικρή Σκηνή

Ώρα έναρξης: 21:00

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk