Κ. Μητσοτάκης: «Δεν βλέπω γιατί η σύμπραξη αυτή να έχει ευκαιριακά χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές. Χρειάζεται να κάνουμε αποτίμηση του αποτελέσματος της 6ης Μαίου»

Την Τετάρτη 23/5/2012 ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου (καθημερινά 10:00-11:00) για τη σύμπραξη Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμμαχίας και τον Τσίπρα

Για το γάμο « λογικής» ,μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμμαχίας{{{ moto }}}

Η Κεντροδεξιά εμφανίστηκε, στις προηγούμενες εκλογές, εκπροσωπούμενη από τέσσερα κόμματα. Σ αυτό δεν εντάσσω ούτε τη Χρυσή Αυγή, ούτε το κόμμα του Τζήμερου. Κατά συνέπεια ήταν, απολύτως, αναμενόμενο, μετά από αυτό το κακό εκλογικό αποτέλεσμα κι από τη Νέα Δημοκρατία, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να συγκροτηθεί και πάλι μια πιο μεγάλη και πιο ισχυρή Κεντροδεξιά παράταξη, κατά το ήττον η μάλλον, όταν υπάρχει κι ένα διακύβευμα σ αυτές τις εκλογές το οποίο έχει να κάνει με την παραμονή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Νομίζω ότι μπροστά σ αυτή την προσπάθεια μπορούν να παραμεριστούν και προσωπικές διαφορές οι οποίες στο παρελθόν μπορεί να ήταν και έντονες και να καταλήξουμε σ ένα άθροισμα δυνάμεων. Σε μια μεγαλύτερη συλλογικότητα παράταξης, έτσι ώστε το κόμμα να μπορέσει να δώσει αυτόν τον αγώνα επιστρατεύοντας περισσότερα ποιοτικά στελέχη.

Είναι μια μόνιμη συμμαχία η θα διαλυθεί μετά τις εκλογές

Δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά στις απόψεις μεταξύ των θέσεων που παρουσίασε η Δημοκρατική Συμμαχία και των θέσεων που έχει υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει, προφανώς, κοινή συμφωνία στην ανάγκη η όποια συζήτηση ξαναγίνει με την Ευρώπη, που υπάρχει περιθώριο να γίνει, να γίνει χωρίς μονομερείς καταγγελίες, αλλά εκμεταλλευόμενη η χώρα την ευνοϊκή ευρωπαϊκή συγκυρία η οποία έχει διαμορφωθεί. Υπάρχει μια μεγάλη έμφαση στο ζήτημα της ανάπτυξης. Η οποία πια ανάπτυξη πρέπει να ξεκινήσει από τον ιδιωτικό τομέα κι όχι με δανεικά του δημοσίου. Υπάρχει μια ουσιαστική έμφαση στην ανάγκη να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν το κράτος πιο αποτελεσματικό και πιο ουσιαστικό και λιγότερο γραφειοκρατικό. Εγώ βλέπω κοινούς τόπους σ αυτά τα ζητήματα. Δεν βλέπω ουσιαστικές ιδεολογικές αποκλίσεις. Κατά συνέπεια, δεν βλέπω και το λόγο γιατί αυτή η σύμπραξη να έχει ευκαιριακά χαρακτηριστικά.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Θα κάνετε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαίου

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια απόλυτη πολιτική προτεραιότητα Κι αυτή η πολιτική προτεραιότητα είναι η Νέα Δημοκρατία να έρθει στις εκλογές πρώτο κόμμα. Και, θα σας έλεγα, να έχει μια αξιοπρεπή διαφορά από το δεύτερο. Κάτι που εκτιμώ ότι θα έχει.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αποφύγει και δεν πρέπει να αποφύγει τη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαίου. Αλλά η συζήτηση αυτή δεν είναι του παρόντος.

Για τον κ Τσίπρα

Όσο εκτίθεται ο κ Τσίπρας και τα στελέχη του τόσο θα καταδεικνύονται αυτές οι χτυπητές αδυναμίες αυτού του ιδιότυπου πολιτικού μορφώματος που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ Και τόσο θα καταδεικνύεται, επίσης και ο τεράστιος κίνδυνος που εγκυμονείτε από το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα Νομίζω ότι είδαμε ενδείξεις αυτού του κινδύνου απ αυτά τα οποία έγιναν τις τελευταίες δύο μέρες., όπου είδαμε το πρώτο επεισόδιο του σίριαλ «ο μικρός Αλέξης στην Ευρώπη» κι ελπίζω να μην προβληθεί άλλο επεισόδιο. Να είναι το μόνο αυτό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk