Η γευστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης μας προτείνει ένα δεκαπενθήμερο με προτάσεις που καλωσορίζουν το καλοκαίρι του 2012, με ενδιαφέροντες περιπάτους στις αγορές της πόλης αλλά και ξεναγήσεις στο ευ ζην της παλαιάς Θεσσαλονίκης, παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις.

Το Σάββατο 26 Μαΐου και 9 Ιουνίου και ώρα 11.00-13.00 θα γίνει «Περίπατος στις αγορές της πόλης». Η διαδρομή θα περάσει από τις στοές και τα στενά δρομάκια της Δημοτικής Αγοράς Βλάλη, γνωστής ως Καπάνι, θα διασχίσει τη φημισμένη αγορά Μοδιάνο και θα καταλήξει σε καταστήματα τροφίμων, από τα πιο παλιά της πόλης.

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αριστοτέλους και Ερμού. Τρόπος Συμμετοχής: κατόπιν δηλώσεως συμμετοχής στα τηλέφωνα 2310 280328, 2310277641, κυρία Μαρία Ξεπαπαδάκη, έως την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 και Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 αντίστοιχα. Σε κάθε ξενάγηση μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν έως 30 άτομα κατά σειρά προτεραιότητας.

Το πρωινό της Κυριακής 27 Μαΐου, 11.00-13.00 είναι αφιερωμένο στις ξεναγήσεις που θα μας ταξιδέψουν στο «Ευ Ζην» της Παλαιάς Θεσσαλονίκης. Ο περίπατος- ξενάγηση θα περιλαμβάνει επίσκεψη σε χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης του χθες που σχετίζονται με τη γαστρονομία και την ψυχαγωγία.

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από την περιοχή Λαδάδικα και θα καταλήξει στο Λευκό Πύργο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Μπορούν να συμμετέχουν έως 70 άτομα κατά σειρά προτεραιότητας. Σημείο συνάντησης: Λιμάνι, είσοδος προβλήτας Α, απέναντι από την Πλατεία Ελευθερίας. Ωρα: 10.00 π.μ

Παράλληλα πρόκειται να διεξαχθεί έρευνα με τίτλο «1912– 2012: Αναζητώντας τη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης» για την καταγραφή τοπικών συνταγών και εδεσμάτων, παραδοσιακών πρακτικών και τρόπων μαγειρέματος καθώς και συνηθειών εστίασης και διατροφής στην πόλη, ενώ συνεχίζεται η δράση «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω. Μενού 10 Ευρώ» στα εστιατόρια της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς και για την συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο www.foodfestivathessaloniki.gr.

Πληροφορίες στο τηλ: 2310 280328

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk