Εύκολα λαχματζούν

Υλικά για 2 άτομα

220 γρ. κιμάς, αρνίσιος, διπλοπερασμένος από τη μηχανή
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
4 κ.γ. πελτέ
4 μέτριες ή 2 μεγάλες αραβικές πίτες
μαϊντανός ψιλοκομμένος και χυμός από 1 λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπαχάρι και λίγο αλατάκι, για 4-5 λεπτά. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με τον κιμά, αλατοπίπερο και την ντομάτα και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε κάθε αραβική πίτα με τον πελτέ της ντομάτας και από πάνω, με ένα κουταλάκι, απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα κιμά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε τα λαχματζούν σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά.

Τα σερβίρουμε ζεστά, με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και χυμό λεμονιού, που δίνει όλη τη νοστιμιά στο λαχματζούν.

Tips
Αν δεν σας αρέσει ο αρνίσιος, μπορείτε να τα φτιάξετε με μοσχαρίσιο κιμά, αλλά έτσι χάνεται ο ανατολίτικος χαρακτήρας της συνταγής.
Για πιο αρωματικό και πικάντικο αποτέλεσμα προσθέτουμε στον κιμά λίγη φρέσκια καυτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk