Εθελοντές εν δράσει στο Νέο Ηράκλειο Αττικής

Δωρεάν τρόφιμα σε δημότες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης από την ομάδα Κοινωνικής Πρόνοιας του Σώματος Εθελοντών του δήμου. Το Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής είναι υπό την αιγίδα του Δήμου

Δωρεάν τρόφιμα σε δημότες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης από την ομάδα Κοινωνικής Πρόνοιας του Σώματος Εθελοντών του δήμου.

Το Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και ειδικότερα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και προσπαθεί να αποτελέσει ένα ακόμη υποστηρικτικό πλαίσιο για τους Δημότες που έχουν ανάγκη άμεσης φροντίδας. Σ’ αυτό συμμετέχουν και ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλεύτριες.

Στις αρχές του 2012 ξεκίνησε η δράση τους οργανωμένα πια, εφόσον ο δήμος τους παραχώρησε ένα γραφείο εντός του Δημαρχείου, το οποίο το λειτουργούν καθημερινά εθελοντές από τις 10:30 μέχρι τις 13:30. Οι εθελοντές έχουν δημιουργήσει τέσσερα τμήματα (κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας).

Σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου γνωστοποιούνται οι οικογένειες, οι οποίες έχουν ανάγκη σίτισης και οι εθελοντές τις εφοδιάζουν με τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο στηρίζει σήμερα 350 οικογένειες.

«Εχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία με την πρόνοια με τίτλο ‘όλοι έχουμε δικαίωμα στο φαγητό’, όπου απευθυνόμαστε σε μαγαζιά προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να υιοθετήσουν οικογένειες, τις οποίες θα τις εφοδιάζουν με τρόφιμα. Μάλιστα δύο πολύ γνωστές επιχειρήσεις εστίασης υιοθέτησαν μαζί μια οικογένεια, στην οποία θα στέλνουν φαγητό καθημερινά στο σπίτι», αναφέρει η κυρία Ελένη Υφαντή, μέλος των εθελοντών.

Πρόσφατα, είχαν διοργανώσει άλλη μια εκστρατεία κατά την οποία εθελοντές βρίσκονταν έξω από σούπερ μάρκετ του δήμου και μάζευαν τρόφιμα, τα οποία αγόραζε ο κόσμος και τα προσέφερε για τις οικογένειες, που έχουν ανάγκη. «Μαζέψαμε ενάμιση τόνο τρόφιμα, τα οποία θα δοθούν σε οικογένειες, που έχουν άμεση ανάγκη» συμπληρώνει η κυρία Υφαντή.

Πέρα από την παροχή φαγητού οι εθελοντές ασχολούνται με καθαρισμούς εξωτερικών δημόσιων χώρων, δεντροφυτεύσεις, βάψιμο σπιτιών ανθρώπων είναι σε ανάγκη, αλλά και ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη σε οικογένειες με προβλήματα. «Κάθε δεκαπέντε μέρες έχουμε συνεδρίες, στις οποίες συμμετέχουν οι Κοινωνικές Λειτουργοί του Δήμου και τίθενται επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι εθελοντές όσον αφορά τα περιστατικά που έχουμε αναλάβει, αναφέρεται η πρόοδος που επιτυγχάνεται και δίνονται οδηγίες για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να ληφθούν. Τα περιστατικά που έχουν αναλάβει κάποιοι από τους Εθελοντές είναι διαφορετικά και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης και η προσέγγιση πρέπει να γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικά, με σεβασμό στην προσωπικότητα των ανθρώπων αυτών και φυσικά με απόλυτη εχεμύθεια» τονίζει η κυρία Υφαντή.

Διάφορα αιτήματα φθάνουν καθημερινά στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ένα από τα οποία είναι το αίτημα του Προέδρου του «ΚΟΣΜΕΤΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ» κ. Νικολάου Ουζούνογλου, που αφορά στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων του κατοικούν εκεί. Οι εθελοντές δέχτηκαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο όπως με ψυχολογική υποστήριξη, με επισκέψεις κοινωνικών λειτουργών αλλά και με καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου του οικήματος.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει και το πρόγραμμα παροχής φαγητού από τους εθελοντές, στο οποίο θα μαγειρεύουν οι ίδιοι και θα προσφέρουν στους πολίτες καθημερινά.

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές ή να προσφέρουν κάποια τρόφιμα μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εθελοντές:

1) Στο γραφείο Εθελοντών – 1ος όροφος Δημαρχείου (δίπλα στο ΚΕΠ) (Δε – Πα : 10:30 π.μ. – 13:30 μ.μ.)

2)Στο τηλέφωνο : 213 2000 188 (Δε – Πα: 10:30 π.μ. – 13:30 μ.μ.)

3) Στο e-mail: etheliraklioatt@yahoo.gr

Όσοι δημότες Ηρακλείου έχουν ανάγκη από τρόφιμα ή από οποιαδήποτε υπηρεσία μπορούν να προσφέρουν οι εθελοντές, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου στο 2102716636 και να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk