Δ. Χατζησωκράτης: «Δεν θα αφήσουμε να συρθεί η χώρα σε τρίτες εκλογές»

Την Τετάρτη 23/5/2012 ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜ. ΑΡ μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» των Βασίλη Αδαμόπουλου και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06:00-08:00)

Για το μνημόνιο {{{ moto }}}

Εμείς θεωρούμε, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ότι η αντιπαράθεση δεν είναι μνημόνιο –αντιμνημόνιο, ούτε ευρώ –δραχμή. Κατά την άποψή μας, το δίλημμα είναι σταδιακή απαγκίστρωση – επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με το ευρώ ή μονομερής καταγγελία και δραχμή.

Υπάρχουν χειρότερα για τους Έλληνες

Δεν έχουν δει χειρότερα, μέχρι στιγμής, γιατί τα χειρότερα μπορεί να είναι παραπέρα. Αυτή τη στιγμή, οι συντάξεις καταβάλλονται. Οι μειωμένες συντάξεις, οι κουτσουρεμένες συντάξεις. Τα επιδόματα ανεργίας, που είναι δραματικά χαμηλά, 360 ευρώ. Το θέμα είναι ότι, μέχρι στιγμής υπάρχουν, αλλά κάποια στιγμή μπορεί να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αυτό δεν το λέω για να προσθέσω άλλη μια φωνή στην κινδυνολογία. Το πραγματικό γεγονός είναι ότι μια χώρα, που δεν έχει καταφέρει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, πέρα από οτιδήποτε άλλο, δηλαδή τα έσοδά του να είναι περισσότερα από τα έξοδά του, πόσο μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται; {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για το ενδεχόμενο διενέργειας τρίτων εκλογών

Να μας δώσει ο λαός τη δυνατότητα, γιατί και η δύναμη παίζει ρόλο και εμείς από την πλευρά μας δεν θα αφήσουμε τον τόπο να πάει σε περιπέτειες και τρίτες, κατά σειρά, εκλογές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα