Α. Πλεύρης: «Έδρασαν με άνεση στο χώρο που απονέμεται η Δικαιοσύνη και φυλάσσεται αυστηρά. Πάντα ήξερα ότι ήμουν στόχος»

Την Τετάρτη 23/5/2012 ο πρώην Βουλευτής μίλησε στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου (καθημερινά 10:00-11:00) για την επίθεση που δέχτηκε από ομάδα αντιεξουσιαστών

Για την επίθεση που δέχτηκε{{{ moto }}}

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ήταν καμιά 20αριά, τέτοιοι τύποι, του αντιεξουσιαστικού – αναρχικού χώρου κι έκαναν μια επίθεση. Εγώ ήμουν με το συνεργάτη μου. Διήρκεσε 7-8 λεπτά, προσπαθούσαμε να αμυνθούμε, δηλαδή, γίνονταν χτυπήματα κανονικά με κράνη, με τα χέρια και κάποια αντικείμενα. Δεν υπήρχε αποδοκιμασία, χτυπηθήκαμε. Ήταν 7-8 λεπτά, έλεγαν «κωλοφασίστα σε έχουμε βρει, τώρα που θα έρθουμε στην εξουσία θα δεις τι θα πάθεις, αυτά είναι μόνο η αρχή».

Από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν;

Εγώ ξέρω ότι ήταν, προφανώς, από την κινητοποίηση του Indymedia, δεν λέω ότι ήταν του ΣΥΡΙΖΑ οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, εγώ σας λέω τι έλεγαν στη φασαρία και στο ξύλο. Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει υποστηρίξει μέσα στη Βουλή το Indymedia όταν ήταν να κλείσει, δε νομίζω ότι τους καθιστά οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστά τον κ. Τσίπρα ότι υποστηρίζει ένα μέσο που καλεί τους ανθρώπους να πηγαίνουν να χτυπάνε. Αλλά αυτοί οι συγκεκριμένοι, πιστεύω ότι ήταν από αυτούς τους χώρους, του αντιεξουσιαστικού χώρου. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για το χώρο που επέλεξαν

Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα, το θέμα είναι ότι σίγουρα είναι κατακριτέα. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι πάντα ήμουν στόχος στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά, αλίμονο, να πηγαίνω να δικάσω, ως δικηγόρος υπόθεσή μου και να δέχομαι επίθεση.

Και να φανταστείτε πώς έχει δομηθεί μια κοινωνία, που στα δικαστήρια μέσα, αισθάνεται κάποιος την ασφάλεια να επιτεθεί. Δηλαδή, υποτίθεται ότι στο χώρο που απονέμεται η δικαιοσύνη, στο χώρο που φυλάσσεται, αισθάνονται την άνεση να κάνουν επίθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk