Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στη Μόσχα

Επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει από τις 23 έως 30 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει από τις 23 έως 30 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Ο αρχιεπίσκοπος θα παραστεί, μεταξύ άλλων, στην εορτή της Αναλήψεως και της μνήμης των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στις 24 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρεμλίνου, παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, και θα λάβει μέρος στην τελετή έναρξης των Ημερών της Σλαβικής Γραφής και του Σλαβικού Πολιτισμού.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη και στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου.

Οι κ.κ. Πατριάρχης Κύριλλος και Ιερώνυμος θα συζητήσουν τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας των Εκκλησιών Ρωσίας και Ελλάδος στους τομείς της θεολογικής παιδείας, των προσκυνηματικών περιηγήσεων, της κοινωνικής διακονίας κ.ά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Αρχιεπίσκοπος θα δώσει διαλέξεις στις Θεολογικές ακαδημίες Μόσχας και Αγίας Πετρουπόλεως.

Τον Αρχιεπίσκοπο θα ηγείται πολυμελούς συνοδείας που θα απαρτίζουν ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, κληρικοί και υπάλληλοι των Συνοδικών Ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία