Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου. Οι δικαστές υιοθέτησαν, ουσιαστικά, την πρόταση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου, η οποία είχε επικαλεστεί τη βαρύτητα της πράξης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετωπίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η κ. Κυβέλου επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος έχει δυνατότητα να συνεχίσει τη διάπραξη του αδικήματος, παρ’ ότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν έχει τη δυνατότητα να δέχεται «δώρα», εάν διατηρεί χρήματα στο εξωτερικό από τις παράνομες αμοιβές των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει ο πρώην υπουργός την εγκληματική πράξη που του αποδίδεται.

Επίσης, η κ. Κυβέλου είχε κρίνει ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής, όπως είχε κρίνει και ο ανακριτής της υπόθεσης, με δεδομένο, όπως αναφέρει, ότι δεν είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτά τα επιχειρήματα του πρώην υπουργού.

Στην αίτηση αποφυλάκισής του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστήριζε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αξιόποινων πράξεων για να εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένος.

Ανέφερε ότι έχει ήδη παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, ενώ του έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στην προσφυγή επισήμανε ότι σε καμία φάση της 20μηνης διαδικασίας, η οποία είναι σε εξέλιξη, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έδειξε ασυνέπεια στην εμφάνισή του ενώπιον των αστυνομικών ή δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του πρώην υπουργού, λόγω της αναγνωρισιμότητάς του θα ήταν αδύνατο να διαφύγει από τη χώρα χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk