Το νέο ’81 και η συσπείρωση της Δεξιάς

Το νέο ’81 και η συσπείρωση της Δεξιάς | tovima.gr

Αν ο κ. Αντώνης Σαμαράς δεν συμμετείχε στην συγκυβέρνηση, δεν ψήφιζε τη δανειακή σύμβαση και τον περασμένο Νοέμβριο η χώρα οδηγούνταν σε πρόωρες εκλογές, το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που ανέδειξαν οι εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η Νέα Δημοκρατία θα σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση και σήμερα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα θα είχε πετύχει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, αφού όλοι θα είχαν αντιληφθεί ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε δεν ήταν η ορθή. Από την πλευρά του Συ.Ριζ.Α. πολλοί από τους υποστηρικτές του κ. Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι μια νέα ανατροπή σαν αυτή του 1981 πρόκειται να συμβεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή.

Μάλιστα, διατυπώνονται οι ίδιες σχεδόν επιφυλάξεις που ακουγόταν και τότε με την άνοδο του Πα.Σο.Κ. Όπως δείχνουν τα πράγματα η Ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά πιθανό να δοκιμάσει τη νέα αλλαγή και την ανατροπή του Μνημονίου. Μάλιστα, στη σημερινή πολιτική περίοδο όπου οι πιέσεις στην Ελληνική κοινωνία είναι πολλαπλάσιες λόγω της πρωτοφανούς κρίσης,

Στις 25 περίπου ημέρες που απομένουν για την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση, αυτή της 17ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία, έχοντας συσπειρώσει τις δυνάμεις της κεντροδεξίας με φιλοευρωπαϊκή προοπτική γύρω της οφείλει να αναδείξει στους πολίτες της θέσης της για την ασφαλή και βιώσιμη διακυβέρνηση της χώρας. Επίσης, πρέπει να πείσει τους εξαθλιωμένους Έλληνες πολίτες ότι η επόμενη ημέρα διακυβέρνησης μπορεί να μην είναι ευοίωνη, όμως με συγκροτημένες προσπάθειες και ασφαλή πολιτική θα έρθουν καλύτερες ημέρες ανάπτυξης και ευημερίας.

Παράλληλα, πρέπει να προσδώσει τις αρχές και της αξίες της χώρας, την πατριωτική υφή. Οι διαρροές εξ’ αιτίας αυτής της απώλειας είναι μεγάλες και γι’ αυτό το λόγο είδαμε την ιδιαίτερη ενδυνάμωση κομμάτων που προσέδωσαν την συγκεκριμένη διάσταση στον πολιτικό τους λόγο. Αν η Νέα Δημοκρατία αναδείξει ξανά αυτό το πρόσωπο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, μπορεί να φέρει πίσω χιλιάδες ψηφοφόρους που δεν την επέλεξαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Από την άλλη ο Συ.Ριζ.Α. κρατάει σκληρή στάση και βέβαια, η όλη συμπεριφορά των υπολοίπων εναντίον του κ. Αλέξη Τσίπρα, συσπειρώνει τα ποσοστά του, ενώ η επιθετική πολιτική κατά των Ευρωπαίων «ανεβάζουν» ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στους πολίτες που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική των δύο τελευταίων ετών σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα ακούσματα περί καταγγελίας του Μνημονίου, κατάργησης των νέων μέτρων, προσβολή της δανειακής σύμβασης, οι απογοητευμένοι αλλά και εξοργισμένοι Έλληνες πολίτες βρίσκουν αδιέξοδο. Γι’ αυτό το λόγο μην εκπλαγούμε αν δούμε να συγκεντρώνει ποσοστά που να αγγίζουν το 30%. Τον πατριωτικό λόγο των υπολοίπων κομμάτων τον καλύπτει ο κ. Αλέξης Τσίπρας σηκώνοντας το ανάστημα του στους ηγέτες και εταίρους μας στην Ευρώπη, αφού ουσιαστικά έχοντας καταλάβει τη δεύτερη θέση, έχει δημιουργήσει κλίμα νικητή αλλά και προασπιστή των Εθνικών συμφερόντων με αέρα πρώτου και ισχυρού κόμματος που ουσιαστικά κυβερνά. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα αναδείξουν δύο στρατόπεδα. Το φιλευρωπαϊκό της κεντροδεξιάς και το κεντροαριστερό της Ευρώπης εκτός Μνημονίου.

Οι όροι δεξιά και αριστερά με την παλιά έννοια καταργείται και πλέον οι χαρακτηρισμοί έχουν να κάνουν με την πολιτική του Μνημονίου. Αν και φαίνεται ότι εκ των πραγμάτων όλοι οι δρόμοι θα οδηγήσουν στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και βέβαια η αρχή για την πτώση της Γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρωπαϊκή ένωση θα ξεκινήσει από την Ελλάδα και θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες