Η Ελλάδα έχει και δεύτερη ευκαρία

Η Ελλάδα έχει και δεύτερη ευκαρία | tovima.gr

Στις 6 του Μάη, οι Έλληνες πολίτες, αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος στο φαινόμενο του δικομματισμού. Αποδείχθηκε όμως πως μέσω αυτής της πολιτικής αλλαγής για την ιστορία της χώρας μας <<γκρεμίσαμε>> την σταθερότητα όπου τα δύο προηγούμενα επίπονα οικονομικά έτη, χτίζαμε. Αποφασίσαμε να δώσουμε μέσω της ψήφου διαμαρτυρίας, το εισιτήριο για την Βουλή σε παρατάξεις οι οποίες υπολείπονται ευθύνης και εμπιστοσύνης οι πράξεις τους, τα λόγια τους, οι καθημερινοί λαϊκισμοί τους, οι πράξεις τους και ολόκληρες οι παρατάξεις συνολικά.

Μέσα σε μια Κυριακή μαυρίσαμε παρολίγον την πολύχρονη και πολύπαθη ιστορία του της χώρας μας. Ευτυχώς, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στους Έλληνες και κατ’επέκτασιν στην Ελλάδα. Στην οικονομία της Ελλάδας, στον πλούτο της, στην εθνική της κυριαρχία και αυτονομία. Στις 17 του Ιούνη, δίνεται η ευκαιρία να διορθώσουμε το λάθος της 6ης Μαΐου. Να κάνουμε το σωστό. Να πράξουμε ορθά αποτελεσματικά και υπεύθυνα.

Την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, θα μας δωθεί η ελπίδα να απομακρύνουμε το σημερινό, πραγματικά ρευστό πολιτικό σύστημα και να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο την σταθερότητα την σταθερότητα και την αξιοπιστία. Έχουμε ξανά την ευκαιρία να αναδείξουμε μια κυβέρνηση όπου με υπευθυνότητα θα μας κρατήσει ζωντανούς εντός της νομισματικής του ευρώ ζώνης αλλά και της Ευρώπης. Μια κυβέρνηση, μέσω της οποίας θα μπορούμε να στέλνουμε άπειρα μηνύματα ευθύνης και υπ ευθύνης, αξιοπιστίας και ορθής λειτουργίας, διαύγειας και διαφάνειας.

Είδαμε πλήθος κόσμου, δίκαια εξαγριωμένου, να ρίχνει ευθύνες, άδικα, σε μια παράταξη γεμάτη ιστορία και προσφορά. Την παράταξη της οποίας ο δημιουργός έφερε την δημοκρατία στη χώρα μας. Από τότε μπορούμε να ελπίζουμε περισσότερο, να ονειρευόμαστε περισσότερο και να ζούμε αξιόλογα. Ανθρώπινα. Είδαμε επιπροσθέτως, κάποια άλλη παράταξη να βγαίνει προεκλογικά και να μας μοιράζει ουτοπίες. Ουτοπιστική ελπίδα, ουτοπιστικά όνειρα και γενικώς κούφιες υποσχέσεις.

Ακούσαμε προεκλογικά ότι λεφτά υπήρχαν και είδαμε μετεκλογικά την παράταξη αυτή που εκτελούσε χρέη κυβέρνησης με δυνατή, νωπή εντολή από τον Ελληνικό λαό να μεταμορφώνεται σε ηλεκτρική σκούπα και να απορροφά και το τελευταίο ευρώ από την τσέπη των πολιτών. Άκουσα το 2010, αυτούς να μιλούν για ανάπτυξη και ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω σε τι επίπεδο έφεραν τι χώρα καθώς το 2020 θα είμαστε στα επίπεδα χρέους του 2009..

Παρατήρησα επίσης, τα κόμματα της αριστεράς να περιπαίζουν τον κόσμο. Να επενδύουν στην απελπισία του. Να χτίζουν τα σχέδια τους πάνω στη διαμαρτυρία του. Αποδείχθηκε τελικά ότι ο ύπουλος τρόπος αυτός ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών Μαΐου. Όμως νωρίς μπορέσαμε να διακρίνουμε που πάει το πράγμα. Είδαμε την λασπολογία των λαϊκιστών να μην έχει όρια. Τους είδαμε να προτιμούν να αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη με απώτερο σκοπό να ανεβάσουν τα ποσοστά τους.

Ακόμα και τώρα όπου η καμπή για τη χώρα είναι κρίσιμη συνεχίζουν να χλευάζουν τον κόσμο. Αν υπήρχε υπηρεσία ψηφοφυλακής, θα τους οδηγούσαν στο αυτόφωρο. Αυτή τη φορά πρέπει να προσέξουμε όλοι μας. Το δις εξαμαρτείν.. Αν κάνουμε το ίδιο λάθος Έλληνες θα το πληρώσουμε ακριβά. Ας σταματήσουμε να ακούμε τους κριτές που επενδύουν στην πολιτική κρίση. Είναι διαφορετικά πολύ διαφορετικά τα πράγματα όταν τα βλέπεις από το να τα διαβάζεις.Προσωπική μου άποψη: Η ελλάδα θα τα καταφέρει_

(panoushsnikos@gmail.com) Μαθητής λυκείου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk