Ενοπλος επαιτεία

Το μήνυμα των Ευρωπαίων είναι κοινό και έρχεται από παντού σχεδόν με τις ίδιες εκφράσεις: «Για να σας βοηθήσουμε πρέπει να τηρήσετε τα συμφωνηθέντα». Πράγμα που σημαίνει ότι χωρίς αποδοχή των βασικών όρων του μνημονίου και των συμφωνιών που το συνοδεύουν, δεν μπορούν να υπάρξουν διευκολύνσεις, ούτε επιμηκύνσεις, ούτε αναπτυξιακά αντίμετρα. Και εμείς επίσης από την πλευρά μας δεν μπορούμε να απειλούμε με το χέρι απλωμένο. «Δώστε και σώστε, γιατί και εσείς κινδυνεύετε να ανατιναχθείτε» είναι το δόγμα Τσίπρα που αυτές τις μέρες περιφέρει στην Ευρώπη.

Ενοπλος επαιτεία | tovima.gr

Το μήνυμα των Ευρωπαίων είναι κοινό και έρχεται από παντού σχεδόν με τις ίδιες εκφράσεις: «Για να σας βοηθήσουμε πρέπει να τηρήσετε τα συμφωνηθέντα». Πράγμα που σημαίνει ότι χωρίς αποδοχή των βασικών όρων του μνημονίου και των συμφωνιών που το συνοδεύουν, δεν μπορούν να υπάρξουν διευκολύνσεις, ούτε επιμηκύνσεις, ούτε αναπτυξιακά αντίμετρα.

Και εμείς επίσης από την πλευρά μας δεν μπορούμε να απειλούμε με το χέρι απλωμένο. «Δώστε και σώστε, γιατί και εσείς κινδυνεύετε να ανατιναχθείτε» είναι το δόγμα Τσίπρα που αυτές τις μέρες περιφέρει στην Ευρώπη. Θα μπορούσε πολλά να πει κανείς, αλλά η στάση του παραπέμπει σε αυτό που στην εποχή του Δηλιγιαννισμού έχει αποδοθεί ως «ένοπλος επαιτεία». Με τις γνωστές βέβαια συνέπειες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk