ΒΗΜΑτοδότης: Η πτήση με αναταράξεις του κ. Τσίπρα με την Αir Berlin

Την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους «Air Berlin» προτίμησε ο κ. Αλεξ. Τσίπρας για να πεταχτεί από το Παρίσι στο Βερολίνο, όπου είχε μία απροσδόκητη υποδοχή. Από ποιον; Από τον Πρόεδρο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών κ. Σίγκμαρ Γκάμπριελ. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Τσίπρας επιδίωκε συνάντηση με τον κ. Γκάμπριελ, αλλά ποτέ δεν περίμενε ότι η συνάντηση θα είχε τέτοια κατάληξη και το κυριότερο ότι θα διαρκούσε μόλις 30 λεπτά: «Τον κάλεσα για να του πω, ότι η πολιτική του οδηγεί την Ελλάδα στο αδιέξοδο, και τον αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, δεν θα το κάνει και η Γερμανία με τους εταίρους της, με αποτέλεσμα τη διακοπή των πληρωμών», ήταν η γραπτή

ΒΗΜΑτοδότης:  Η πτήση με αναταράξεις του κ. Τσίπρα με την Αir Berlin | tovima.gr
Την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους «Air Berlin» προτίμησε ο κ. Αλεξ. Τσίπρας για να πεταχτεί από το Παρίσι στο Βερολίνο, όπου είχε μία απροσδόκητη υποδοχή. Από ποιον; Από τον Πρόεδρο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών κ. Σίγκμαρ Γκάμπριελ. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Τσίπρας επιδίωκε συνάντηση με τον κ. Γκάμπριελ, αλλά ποτέ δεν περίμενε ότι η συνάντηση θα είχε τέτοια κατάληξη και το κυριότερο ότι θα διαρκούσε μόλις 30 λεπτά: «Τον κάλεσα για να του πω, ότι η πολιτική του οδηγεί την Ελλάδα στο αδιέξοδο, και τον αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, δεν θα το κάνει και η Γερμανία με τους εταίρους της, με αποτέλεσμα τη διακοπή των πληρωμών», ήταν η γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, μετά τη συνάντηση.

***
Πάντως η δήλωση αυτή του σοσιαλδημοκράτη ηγέτη ουδόλως φαίνεται να πτόησε την διάθεση του κ. Τσίπρα, ο οποίος στο Βερολίνο συμπεριφέρθηκε ως κινηματογραφικός σταρ. Οι γερμανοί δημοσιογράφοι τον πολιορκούσαν, ορισμένοι τον αποκαλούσαν ο «νέος Τσάβες» (όπως τον ονόμασαν και μερικές εφημερίδες) άλλοι τον φώναζαν «Σέξι Τσίπρας» και γενικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αισθανόταν περίπου ότι ελέγχει το ευρωπαϊκό σύστημα.

***
Και πώς να μην αισθανόταν έτσι, αφού στη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linkle κκ. Κλάους ΄Ερνστ και Γκρέγκορ Γκίζι έβαλαν τις βάσεις για γενικότερη συνεργασία της Αριστεράς στην Ευρώπη με τον ίδιο να δηλώνει ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει στην εξουσία θα αποδεχθεί κατά αρχάς τις συμφωνίες με το μνημόνιο στη συνέχεια όμως θα αλλάξει τους νόμους του μνημονίου. ΄Όχι στη Γερμανία δεν είπε «περί κολάσεως ή βαρβαρότητας του Μνημονίου». Αυτά τα λέει στην πατρίδα, με την επισήμανση ότι θα καταργήσει αμέσως το μνημόνιο.

***
Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο μικροσκόπιο ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης. Μπήκε στο site του ΣΥΡΙΖΑ, «κατέβασε» το πρόγραμμά του που αφορά το ασφαλιστικό και άρχισε να κάνει τους υπολογισμούς. Δεν χρειάστηκε και πολύ να το κοστολογήσει, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει το ασφαλιστικό του πρόγραμμα, τότε θα επιβαρύνει τον ήδη βεβαρημένο ασφαλιστικό προϋπολογισμό κατά 11 δισ. ευρώ. Και σε βάθος τριετίας το πόσο αυτό φθάνει τα 33 δισ. ευρώ, εάν προλάβει να εφαρμοσθεί σε βάθος τριετίας και δεν καταρρεύσει αμέσως το ασφαλιστικό σύστημα.

****
Έχω νεότερες πληροφορίες για το περίφημο «σπασμένο τηλεφώνημα» της κυρίας Μέρκελ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Σας πληροφορώ ότι το τηλεφώνημα δεν έγινε έτσι ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή, αλλά την προηγούμενη ημέρα η καγκελαρία της Γερμανίας ειδοποίησε τηλεφωνικά τον διευθυντή του γραφείου του κ. Παπούλιας, πρέσβη κ. Κ. Μπίτσιο ότι «η Καγκελάριος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Παρασκευή, περίπου στις 10.30 το πρωί».

***
Είχε δηλαδή προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα προς την Προεδρία της Δημοκρατίας και αυτός ήταν και ο λόγος που ο κ. Παπούλιας φώναξε και μία διερμηνέα από το υπουργείο Εξωτερικών, αν και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τα γερμανικά. Το τηλεφώνημα έγινε μόλις αποχώρησε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς από το γραφείο του κ. Παπούλια. Και εδώ αποκαλύπτεται το παρακάτω περίεργο.

***
Λίγο πριν γίνει το τηλεφώνημα της κυρίας Μέρκελ και προτού φύγει από την Προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Σουλτς γύρισε και είπε (έτσι ως αποχαιρετιστήριο λογύδριο) προς τον κ. Παπούλια: «Σας μεταφέρω την άποψη της κυρίας Μέρκελ να εξετάσετε το θέμα του δημοψηφίσματος…». Ακριβώς την ίδια φρασεολογία χρησιμοποίησε λίγα λεπτά αργότερα και η Μέρκελ. Όσο και να διαψεύδει η γερμανική κυβέρνηση ότι δεν έγινε συζήτηση περί δημοψηφίσματος, τόσο θα επιμένει η Προεδρία της Δημοκρατίας ότι στην ανακοίνωση του Πρωθυπουργού προς τους αρχηγούς των κομμάτων όλα αποδόθηκαν σωστά. Εκείνο που γνωρίζω πάντως είναι ότι καταβάλλεται προσπάθεια τόσο από την Αθήνα όσο και από το Βερολίνο να πέσουν οι τόνοι.

***
Το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου οι κκ. Μάνος και Τζήμερος που ανακοίνωσαν συμφωνίας συνεργασία, ονομάζοντας τον νέο πολιτικό σχηματισμό τους ως… «Συνασπισμό» θα κυκλοφορούν με… κομπιουτεράκι. Γιατί είναι ένας συνασπισμός τριών κομμάτων (μετέχει και η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» του κ. Βαλιανάτου_ έστω καν αν δεν ήταν παρών ο «αρχηγός» της στον γάμο) που η κατανομή των εδρών, εάν βεβαίως καταφέρουν και εκλεγούν στη Βουλή θα γίνει με την αναλογία του ποσοστού που συγκέντρωσαν τα δύο κόμματα στις προηγούμενες εκλογές. Μπέρδεμα, θα πείτε. Για τον κ. Μάνο όμως ικανοποίηση, αφού παύει να είναι, όπως λέει… μόνος.

***
Την επιχείρηση «ανακατάληψης της Πάτρας», στηρίζει με κάθε μέσο η Χρυσή Αυγή, όπως υπόσχεται στην επίσημη ιστοσελίδα της. Πρόκειται για επιχείρηση «εκκαθάρισης» της Πάτρας από τους μετανάστες. Ήδη στην κηδεία του άτυχου 30χρονου που δολοφονήθηκε από τρεις Αφγανούς, «αγανακτισμένοι πολίτες» κινήθηκαν απειλητικά προς το κτίριο της πειραϊκής Πατραϊκής που χρησιμοποιείται ως κατάλυμα από τους μετανάστες. Οι πολίτες αυτοί, κατά την Χρυσή Αυγή, «προειδοποιούν τις αρχές ότι εάν δεν εκκενώσουν αμέσως το χώρο θα αναλάβουν να τους διώξουν οι ίδιοι». Κατά την Χρυσή Αυγή, στην Πάτρα βρίσκονται σήμερα περισσότεροι από 5.000 «λαθρομετανάστες». Ήδη αργά το βράδυ «μπούκαραν» «οι πολίτες», όπως είχε προειδοποιήσει η Χρυσή Αυγή και σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

***

Δεν ανοίγει όμως μέτωπο (στη νέα προεκλογική περίοδο) μόνον με την Πάτρα η Χρυσή Αυγή, αλλά και με το ΚΚΕ. Καταγγέλλει το ΚΚΕ, επειδή μένει σιωπηλό, στη γενοκτονία των πόντιων από τον Στάλιν στην περίοδο 1929- 1933 με την «κολεκτιβοποίηση». Στην (τότε) Σοβιετική Ένωση ζούσαν περισσότεροι από 750.000 Πόντιοι, ΤΟ ΚΚΕ πάντως δεν απαντά σε ακροδεξιά κόμματα.

***

Πρόβλημα, αλλά εργασιακό, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, αφού όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην εκδοτική του επιχείρηση, έχει επιβάλει το μεσαίωνα στην εργασία. Στο χορό των καταγγελιών μπήκε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου καθώς και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, λέγοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης «έκοψε με το έτσι θέλω τον μισθό των υπαλλήλων του κατά 50% και μάλιστα για εργασία 8 ωρών».

***
Επείγον νυχτερινό τηλεφώνημα έλαβα από φίλο της στήλης που βρίσκεται την Ντόχα του Κατάρ. Με ενημέρωσε ότι ένας πασίγνωστος στην Ελλάδα ιδιόρρυθμος πολιτικός με πολιτικό_ οικονομικές σχέσεις με Άραβες εθεάθη σε πολυτελές ξενοδοχείο, του πάμπλουτου αυτού αραβικού Εμιράτου. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι εν λόγω πολιτικός (που του αρέσουν και τα εξτρέμ σπορ) βρισκόταν μαζί με Άραβα επιχειρηματία, σχεδόν μόνιμο κάτοικο Αθηνών που είχε απασχολήσει κατά κόρον τα ελληνικά ΜΜΕ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες