ΕΣΗΕΑ: «Όχι στην απέλαση του Νίκου Άγκο»

Το Δ.Σ. διαφωνεί και καταγγέλλει την απέλαση του αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφου Νίκου Άγκο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την επιχειρούμενη εξόντωση του δημοσιογράφου Νίκου Άγκο. Ύστερα από 20 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, με δύο παιδιά, το ένα εκ των οποίων γεννήθηκε στην Ελλάδα, διατάχθηκε να εγκαταλείψει εντός μηνός τη χώρα, διότι κατά το χρονικό διάστημα 2007 – 2008 δεν είχε συγκεντρώσει, λόγω ασθενείας, τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων…

Το Δ.Σ. διαφωνεί και καταγγέλλει την απέλαση του αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφου Νίκου Άγκο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την επιχειρούμενη εξόντωση του δημοσιογράφου Νίκου Άγκο. Ύστερα από 20 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, με δύο παιδιά, το ένα εκ των οποίων γεννήθηκε στην Ελλάδα, διατάχθηκε να εγκαταλείψει εντός μηνός τη χώρα, διότι κατά το χρονικό διάστημα 2007 – 2008 δεν είχε συγκεντρώσει, λόγω ασθενείας, τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων.

Ο Νίκος Άγκο σε όλα τα χρόνια αυτά έχει προσφέρει πολλά στη δημοσιογραφία και στον αγώνα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η απέλασή του και, μάλιστα, για έναν τυπικό λόγο, τη στιγμή που έχει συγκεντρώσει για την αρθρογραφία του υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου την μήνι και τις απειλές κατά της ζωής του από τη «Χρυσή Αυγή», αποτελεί πράξη ιδιαίτερης σκληρότητας και αναλγησίας .

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απευθύνει έκκληση και καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη να ενεργήσουν, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παραμονή του συναδέλφου Νίκου Άγκο στην Ελλάδα, ενός δημοσιογράφου, που αγαπά τη χώρα μας και έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική κοινωνία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk